Montessoriskolan Maria

Infobrev v. 23

Hej!

Här kommer läsårets sista infobrev. Denna vecka slutför barnen det sista på sina arbeten. De har gjort sig väl förtjänta av det sommarlov, som nu står bakom knuten.

Idag har vi tillverkat sommarkransar och tränat sånger inför skolavslutningen. Avslutningen blir, som vi tidigare nämnt, på torsdag den 11/6 kl. 18.00 -19.30 ca. Ni får gärna ta med en fikakorg och slå er ner på gräsmattan en stund efteråt (vi kommer att "ta in  barnen" i klassrummet en kort stund efter avslutningen, men sen kommer de ut till er igen:-)).

På måndag kommer barnen i år 1 att plocka fläder. Vi ska nämligen göra flädersaft som vi ska skåla in sommaren med på torsdag. Denna saft bjuder vi hela F-3 på, en tradition sedan flera år tillbaka.

På tisdag fm går vi bort till gröningen vid groddammen för att spela brännboll och håva. Som vanligt är det bra att ha med en frukt!

På torsdag går hela skolan bort till Bäckagårdsskolans IP. Där ska vi se fotbollsmatchen mellan personal och elever i år 9. - Vi övar in lite hejjarramsor inför matchen.

Vi vill passa på att "slå ett slag" för  "Sommarboken". Malmö stadsbiblioteks vänner (och även vi förstås) uppmuntrar barnen att läsa böcker under sommaren (också). Läs 5 böcker så får du 1 bok! Man skriver några rader om boken (recensionslappar finns på biblioteket/på webben, från den 11 juni- 17 augusti) och lämnar sedan in talongen till biblioteket, så får man alltså en bok - helt gratis. Man är också med i ett lotteri. Gå gärna in på  malmo.se/sommarboken och läs mer!

Vi vill tacka för ett fantastiskt fint läsår tillsammans med era barn!!!!!!!!!!!Det har verkligen varit ett toppenår!

Förskolebarnen börjar i 1:an i höst och kommer då att få Maria Holmqvist som mentor.

Barnen i år 1 går upp i 2-3:an. Eva AB följer med klassen upp.

Välkomna tillbaka till skolan onsdagen den 19:e augusti kl. 10.00. - Kom gärna en liten stund innan, då vi "minglar" lite på skolgården innan uppropet.

-Vi ses på torsdag!!

TREVLIG SOMMAR

önskar

Malin, Annika,Måns, Lotta och Eva

 

 

infobrev v 22

Infobrev v 22

Hej!

Tack för den fina uppslutningen på öppet-hus-kvällen! Trevligt att se så många barn och föräldrar här!

F-klassen har fullt upp i skolan med att avsluta arbetet med vårt tema om världsdelarna och göra färdigt pågående arbete. Snart är terminen slut!

 Ettornas sista läxa blir vecka 23.

Skolavslutningen är den 11 juni kl 18.00. Vi är utomhus så vi håller tummarna för vackert väder.

Mer information om avslutningen kommer nästa vecka,så glöm inte att titta på hemsidan även nästa vecka!

Trevlig helg!

Infobrev v. 20

Hej allihop

Det blir ett kort infobrev denna vecka. I tisdags hade vi en toppendag med både Cirkusskolans föreställning om "Rapunzel" (många barn blev sugna på att börja på cirkusskola kan vi säga... häftig akrobatik),lek i Folkets park och matsäck i det gröna. Regnet kom just som vi steg på bussen hem, så vi hade även tur med vädret.

Nu väntar lite ledighet i några dagar. Från och med nästa vecka blir det (som vi tidigare meddelat) utegympa.

Vi påminner även om "Öppet hus" onsdagen den 27 maj kl. 18-19.30. Varmt välkomna!

 Ha en trevlig helg!

Hälsningar

Malin, Annika, Lotta och Eva

 

infobrev v. 18

Hej!

Denna vecka kommer infobrevet ut redan på onsdag, eftersom det är stängt på skolan i morgon torsdag (studiedag)30 april, och ledig dag, 1 maj, på fredag.

Vem Monet var vet nog alla vid det här laget :-)  Den skäggige mannen med sina "intrycksmålningar" har vi fått "lära känna" ganska så väl. Vi har även "gjort  ett besök" i Giverny, i Monets trädgård, där vi hämtat inspiration till våra målningar som kommer att sättas upp vid vår utställningsvägg så småningom.

Barnen har idag fått med sig en inbjudan hem till "Öppet Hus", onsdagen den 27 maj, kl. 18.00-19.30. Då är alla barn tillsammans med sina familjer välkomna till skolan där barnen visar er runt på en liten utställningstur om vad vi jobbat med den senaste tiden i skolan, bl.a såklart Monet. Ni kommer även att få ta en liten fika, en näckroskaka från "Monets spegelblanka sjö" (samt kaffe och saft förstås). Ute på skolgården kommer ni att kunna gå en tipsrunda tillsammans. Så ta en titt i barnens väska där inbjudan ligger! Man kan komma och gå när man vill under dessa timmar. Varmt välkomna!

V. 19 kommer det inte att vara någon idrott alls. Resterande veckor blir det utegympa, precis som i höstas, då det inte behövs en massa gympakläder eller handduk, men ett par bra springskor.

Eva AB kommer att vara ledig hela v. 19. Lotta och Nara vikarierar. Läxa till nästa fredag, 8 maj, har skickats hem redan nu. Glöm inte att träna på 0-20+ så att det går som ett rinnande vatten!

Tisdagen den 12 maj ska F-1 åka på Cirkusskolans föreställning på Barnens scen. Vi tycker att det är fantastiskt att få ta del av så mycket kultur. Malmö har mycket att erbjuda! Även denna dag blir en heldag så barnen behöver ha med sig lunch (mat och dryck), då vi kommer att vistas i Folkets Park efter föreställningen.

Fredagen den 15 maj är det lovdag för skolan, men fritids håller öppet för dem som anmält sig till denna dag.

Tänk vad tiden går fort! Vi ska snart börja träna på skolavslutningssånger. Skolavslutningen hålls torsdagen den 11 juni kl. 18.00 på vår skolgård.  Avslutningen beräknas ta ca 1,5 timme.

Det var allt för oss för denna gång. Nytt infobrev kommer onsdagen den 13 maj!

Ha en trevlig Valborgsmässoafton!

Hälsningar

Annika, Malin, Lotta och Eva

Infobrev vecka 16

Hej!

Vilken underbart vacker vårdag! Det härliga vädret lockar till mycket spring och lek och flera barn spelar kula, hoppar hopprep och hittar småkryp som vaknat till liv.

Idag har förskoleklassen varit på biblioteket på bokprat. Vi fick lära oss hur ett bibliotek fungerar och lånade med oss massor av böcker hem.

Årskurs 1 har haft klassråd. Vi har även påbörjat "Boken om året" som handlar om jordens, solens och månens rörelser i förhållande till varandra. Igår pratade vi om månens och månens faser. Barnen tyckte att det var spännande att höra om Neil Armstrongs månlandning. Många bra och relevanta frågor kom upp.  Vidare så arbetar barnen med sina samhällen och har nu skrivit texter som de håller på att renskriva på datorn. Barnen har fått nya placeringar i klassrummet.

 

I veckan har vi haft brandövning. Detta skötte barnen exemplariskt.

Ingen har väl missat skylten vid ingången att det finns löss på skolan?! Det finns det alltstå fortfarande så vi ber er titta igenom era barns hår några ggr/vecka. Vi måste få ett slut på det!

Nu till lite nytt som händer kommande veckor:

* På onsdag startar vi i hela F_1 upp Monet-temat. Vi kommer att lära oss om vem konstnären Monet var, vi kommer att få följa med till "Målarens Trädgård" (filmen Linnea i Målarens Trädgård) och vi kommer såklart att lära oss och prova på olika tekniker att måla på.

* På torsdag (23 april) kommer hela F-1 åka på teater. Vi ska se teatern "Resan till Melonia" som spelas av Moomsteatern.  Därefter kommer vi att gå iväg till en av Malmös fina temalekplatser som finns i närheten. Det kommer att bli en heldagsutflykt så därför behöver barnen ha matsäck (komplett, med mat och dryck) med sig. Vi är åter på skolan runt halv två. Alltså blir det ingen idrott för barnen denna dag, istället har de barn som skulle haft idrott denna torsdag istället idrott tisdagen den 28 april.  De barn som i vanliga fall har idrott på tisdagar hoppar över idrotten vecka 18. Detta för att det annars blir ojämnt antal ídrotttillfällen för grupperna. 

Måndagen den 27 april kommer barnen i år 1 gå till biblioteket på bokprat samt låna nya böcker.

Valborgsmässoafton, 30 april, är det studiedag  och hela skolan (inkl. fritids) är stängd. 1:a maj är röd dag så det blir lite långledighet, vilket ju kan vara skönt nu när våren är här.

Nästa veckobrev skrivs och läggs ut här på hemsidan onsdagen den 29 april!

 

Ha en riktigt trevlig helg!!!

Soliga hälsningar från

Malin, Annika, Lotta och Eva

 

Infobrev vecka 12

Hej!

Vad spännande det var att få vara med om en solförmörkelse idag! Nog märktes det lite grann.

Veckan har varit full av arbetsglädje. 1:orna jobbar på med sina "samhällsprojekt" och har visat stor kreativitet och samarbetsförmåga. Det kläcks hela tiden nya idéer och vi letar material högt och lågt. Säkert blir det någon typ av utställning under våren. Barnen kommer även att få redovisa sina samhällen för varandra och redogöra för varför just deras samhällsfunktioner är viktiga, vem som jobbar där och hur det fungerar. Vi har även haft besök av några barn från 3:an som har fått läsa upp berättelser de skrivit. Det var ett populärt besök och vi kommer att fortsätta med detta några veckor. Bra för barnen att få idéer och inspiration till sitt eget skrivande.

I F-klassen är barnen i full gång  med sitt arbete om jordens historia. De har även fått börja jobba med egna planeringar vilket de tycker är jätteroligt. Genom detta får de större inflytande över sitt eget arbete och lär sig ta ett större ansvar.

Det är snart dags för påsklov.  Idag har barnen fått med sig en lapp hem med vad som händer nästa vecka:

Tisdagen den 24 mars har vi tänkt göra en liten vårutflykt. Vi kommer att gå bort till Husie mosse och spendera förmiddagen där. Barnen får ta med sig en liten fika (något att dricka, frukt och någon bulle/kex el dyl.).  något att sitta på kan vara bra. Denna dag är alltså idrotten inställd.

Torsdagen den 26 mars kommer F-1 att ha påskpyssel. Barnen ska ha med sig en tom glasflaska (läskflaska 33 cl). Flaskan ska vara i klart glas och etiketten ska vara borttagen (lägg flaskan i blöt en stund oc gnugga sedan bor t etikett och lim). Tjusiga påsktuppar kommer hem i utbyte:-). Även denna dag är idrotten inställd!

På fredag får vi "hemligt besök" och vi kommer även baka. Kanske blir det något gott till efterrätt?!

Vi pratar om påskens traditioner i skolan.

4-5:orna på skolan deltar i en tävling som heter Batterijakten. Det handlar om att ta hand om våra använda batterier. De samlar in batterier t.o.m onsdag så ni som har använda batterier hemma får gärna skicka med dem till skolan. Tävlingen går ut på att samla in så många kilo batterier som möjligt.

Vi påminner om att studiedagen är flyttad till den 30 april (även fritids är stängt den dagen) i stället för den 27 mars, som nu alltså är en vanlig skoldag.

Efter påsk har F-1 tänkt påbörja ett Monet-tema. Säkert kommer eleverna skapa fina alster som vi får hänga upp vid "vår utställningsvägg".

Fredagen den 17/4 går f-klassen till Husiebiblioteket för bokprat.

 

Vi önskar er en skön påskledighet!

Hälsningar

Malin, Annika,Lotta och Eva


 

Infobrev v. 10

Hej allihop!

Redan mars - vart tar tiden vägen? Vår i luften och knopp i träden. Idag har vi tillverkat fina vårtulpaner som vi har pyntat våra fönster med.

1:orna kommer att starta ett nytt tema Samhällsfunktioner: Vad är ett samhälle och vad finns i samhället? Barnen ska få arbeta i grupp med att bygga olika delar av samhället. Det blir mycket bild/konstruktion/samarbete med en process alltifrån diskussion,göra skiss, tänka ut material och en massa skapande. Grupperna ska sedan få redovisa om sitt "samhälle" för varandra. 

F-klassen kommer att starta ett nytt tema någon gång under vecka 11-12. Det nya temat blir jordens historia.

 

Nu är det bestämt hur det blir inför hösten. Eva AB kommer att följa med sin klass (nuvarande 1:or) upp i 2-3:an. Maria Holmqvist (som nu jobbar i 2-3:an) kommer att bli klasslärare till blivande 1:or (alltså våra förskoleklassbarn). Maria har varit på besök i veckan i f-klassen och kommer även att börja jobba en halv dag i veckan i klassen. Lotta kommer att arbeta tillsammans med Maria i blivande 1:a.

Vi vill även påminna dem som ännu inte skrivit upp sig på utvecklingssamtal i år 1 att göra det. Barnet är med på samtalet.

 

Det lovas fint väder till helgen - njut av det!

Hälsningar

Malin, Annika, Lotta och Eva

Infobrev vecka 6

Hej!

Vad härligt att det har kommit lite snö - äntligen. F-klassen passade idag på att gå till Lottaparken och åka pulka. Det blev en härlig förmiddag.

I veckan har barnen fått lyssna på Ibsens berättelse om Peer Gynt och musiken till sagan som är komponerad av Edvard Grieg. Till musikstycket Bergakungens sal har barnen fått göra troll, som ni nu kan se vid" vårt" utställningsbord. Trollen blev fantastiska med många olika uttryck i ansiktena.

Tider för 1:ornas utvecklingssamtal sitter nu utanför 1:ornas klassrum. Vänligen skriv upp er på en tid.

F-klassens tider för utvecklingssamtal kommer ut vecka 9.

På onsdag nästa vecka, 11 februari, kommer år 1 åka på teater. Vi ska se "Kaninkraschen"på teater 23. Vi är tillbaka till lunch (ta med frukt).

Alla Hjärtans dag dyker upp i slutet av nästa vecka. Med anledning av detta blir det lite pyssel under fredagen.

Vecka 8 är det sportlov. Vi passar här på att berätta lite om vad som händer efter lovet:

Tisdagen den 24 februari kommer 1:orna att gå till biblioteket på bokprat samt låna böcker. Vi går dit direkt på morgonen.

Onsdagen den 25 februari är det skolkonsert på konserthuset. Hela F-1 åker dit efter lunch och är tillbaka på skolan runt 13.45.

Det blir lite ändringar i idrottsschemat denna vecka pga biblioteksbesöket. Hela F-klassen har idrott på tisdagen och hela 1:an har idrott på torsdagen.

Vad gäller idrotten så räknar vi med att om barnen är friska nog att vara i skolan så deltar de även på idrottslektionerna.

Ha nu en riktigt skön helg!

Hälsningar

Annika, Malin, Lotta och Eva

Infobrev v 4

Hej!

Nu är det vanliga arbetet i full gång igen efter vår temavecka om värdegrund. Temaveckan var väldigt lyckad och vi fick många bra och viktiga diskussioner med barnen. Kom gärna in i skolan och titta på allt fint som barnen gjort och satt upp på väggarna! Temaveckan är som sagt avslutad men arbetet med värdegrunden är något vi ständigt jobbar med. 

I förskoleklassen har vi fortsatt med vårt tema om rymden som vi började med innan jul. Den här veckan har vi pratat om solen, Merkurius och Venus. Barnen gör egna böcker om solsystemet.  De gör också ett tittskåp med solen och alla planeterna.

Vi fortsätter också arbetet med alfabetet.

 

1:orna har denna vecka jobbat vidare med tema Trafiken.Vi följer rymdfiguren "Gnorpan" som gör besök på jorden och inte riktigt förstår allt han ser. Han får hjälp av oss när vi förklarar hur man måste bete sig i trafiken i olika situationer. Vi har även undersökt vilka olika sätt vi tar oss till skolan på och vi gjorde ett stapeldiagram så att vi tydligt kunde se hur det såg ut i vår klass. De flesta tar sig till skolan per bil. Vi har även diskuterat för-och nackdelar med de olika färdsätten. Nästa vecka kommer vi att kika närmare på cykelns nödvändiga delar samt prata om användningen av reflex.

Vi har också börjat prata om hur livet var förr för människorna (ca 75-100 år tillbaka i tiden) och jämfört det med livet vi lever nu. Barnen satt knäpptysta och lyssnade då jag berättade och de var helt fascinerade av några gamla föremål och fotografier jag visade. Vi ska i kommande vecka prata om skolan "förr i tiden". Vi hittar även mycket fakta då vi läser berättelser om Emil, Madicken och Barnen i Bullerbyn vid våra högläsningstillfällen.

Barnen i år 1 har fått nya platser i kapprummet (som ni säkert redan märkt). De har även fått nya placeringar i klassrummet (både i samlingsringen och vid borden).

Idag, fredag, har 1:orna promenerat bort till biblioteket. Där fick alla barnen låna två böcker var som vi nu har lagt i en stor korg i vårt klassrum. Den magiska lässtunden (som vi försöker ha några gånger i veckan) blev något utöver det vanliga idag då barnen fick "frossa" i alla nya böcker. 

Vecka 10 tänkte vi börja med utvecklingssamtal för barn och föräldrar i årskurs 1. Det kommer att sitta en lista utanför klassrummet (som sätts upp fredagen den 6:e februari) där ni kan teckna er den på tid som passar bäst.  

Nu vill vi önska er alla en riktigt trevlig helg!

Hälsningar

Malin, Annika, Lotta och Eva

 

 

Infobrev v. 2

Hej allihop och god fortsättning på det nya året!

Välkomna tillbaka till en ny termin! Hoppas att alla har haft ett skönt och trevligt jullov! Extra välkomna säger vi till Felix Löfgren (som har börjat i år 1) och hans familj!

Terminen rivstartade vi med en temadag för hela skolan ute i Bokskogen. Dagen gick i gemenskapens tecken. Barnen var indelade i grupper i olika åldrar. Vi bjöds på varm choklad och smörgås då vi kom fram och sedan startade olika aktiviteter som gick ut på att samarbeta.                       Det smakade gott med grillad korv innan vi åter begav oss till skolan.

Efter vår härliga uppstart i Bokskogen igår har vi idag fortsatt vårt gemensamma (F-9) tema: Värdegrund. Idag har vi lyft ordet VÄNSKAP och arbetat utifrån det i olika former. Vi fortsätter även nästa vecka, måndag-onsdag, med värdeorden: ANSVAR, RESPEKT, RÄTTVISA. Under arbetes gång kommer vi att ställa ut arbeten kring de olika orden. Kom gärna in och titta! Be gärna era barn berätta hemma om vad vi har pratat om.

Idrotten  startar igen på tisdag i v. 4. OBS! Denna termin ska de barn som har haft idrott på tisdagar ha idrott på torsdagar och tvärtom.

Ettorna får läxor igen tisdagen den 20 januari. Som vanligt är läxan till fredag.

 

Vi ser fram emot en spännande och trevlig termin tillsammans med era härliga barn!

Trevlig helg!

Hälsningar

Malin, Annika, Lotta och Eva
 

Infobrev v 50

Hej!

Idag har 3:orna bjudit på jättefint Luciatåg i matsalen. Därefter blev det gemensamt fika för F-1 då vi avsmakade våra lussekatter som vi bakade igår. Mums vad goda de var! Vi hann även med en sväng till en lekplats i närheten. En del barn blev blöta och hade inga ombyteskläder här på skolan. Därför vill vi här återigen påminna om hur viktigt det är att det finns ombyteskläder samt ordentliga ytterkläder så att barnen kan vara ute och leka i alla väder utan att bli blöta och frysa! Det är svårt för oss att hjälpa barnen när det inte finns kläder på plats.

1:orna uppmärksammade Nobeldagen igår och barnen tyckte att det var spännande att höra om Alfred Nobel och om tillställningen. Vi såg även på filmsnuttar från föregående prisutdelningar och fester.

Nästa vecka är det sista veckan den här terminen. Barnen har ingen idrott.

På tisdag kommer vi att julpyssla (ni som ännu inte har tagit med äggkartong, 6-pack, - gör det).

fredag den 19 är det skolavslutning. Skoldagen börjar 8.30. Det kommer att bli julmys, julsånger samt fika. Skolan bjuder på julbord och must till lunch. Efter lunchen är det rast som vanligt. Skoldagen slutar ca 12 (ej 13.30 som vi tidigare meddelat), och därefter tar fritids över.

 

Vårterminen börjar igen torsdagen den 8 januari. Denna dag kommer att vara en gemensam dag för hela F-9 då vi har uppstart på ett värdegrundstema som vi kommer jobba med under terminens första dagar. Mer info om denna dag kommer att finnas på hemsidan och även i pappersform i era barns skolväskor nästa vecka.

OBS! Studiedag onsdag 7 januari. Fritids och skola är stängt!

Nu vill vi önska er alla en skön ledighet!

Tack för en fin termin tillsammans med er och era barn!

Stor julkram från

Malin, Annika, Lotta och Eva

Infobrev vecka 48

Hej alla barn och föräldrar!

Oj vad tiden går fort.... Det är snart december månad och julen närmar sig med stormsteg. Idag har barnen fått göra pepparkaksfigurer i lera. Dessa kommer vi pynta klassrummen med.

Ni har under veckan fått hem ett infobrev med några viktiga hållpunkter. Här kommer de igen samt lite ny information.

Vi firar 1:a  Advent här i skolan i morgon, fredag. Det blir ljuständning, sång, läsning av julevangeliet och pepparkakor. Vi kommer även att göra små fina änglar som kommer att finnas på vårt utställningsbord då de är klara.

Onsdagen den 3 december kommer alla barn i F-1 att promenera bort till Husie församlingshem för att titta på ett julspel. Denna dag har vi tänkt att barnen ska ha med sig matsäck (egen lunch), då vi efteråt kommer att gå till en lekplats i närheten. Vi hoppas på fint promenad- och lekväder men vill ändå påminna om att barnen har kläder på sig som passar till den dagens väder. Att frysa och bli blöt är inte kul!

Onsdagen den 10 december blir det lussekattsbak! Dessa kommer vi att avnjuta dagen därpå, den 11 december då vi firar Lucia på skolan. Det är 3:orna som står för Luciatåget. Pga platsbrist finns det bara plats till eleverna på skolan och 3:ornas föräldrar.

Fredagen den 12 december åker vi till Europaportens skola och får vara med om en julkonsert. Bussen går 8.30 så se till att barnen kommer i tid!

Tisdagen den 16 december kommer vi att ha julpysseldag. Barnen ska ha med sig en äggkartong (6-packs storlek). Skicka gärna med kartongen så snart som möjligt så att vi är helt säkra på att alla har en. Har ni flera kartonger i den storleken så får ni jättegärna skicka med dem också!

Sista skolveckan blir det ingen idrott!

Fredagen den 19 december är det julavslutning här på skolan.Eleverna börjar skolan 8.30 som vanligt och slutar kl. 13.30 då fritids tar över. Vi kommer att hitta på trevliga aktiviteter för barnen under dagen och planen är att vi kommer att hålla till utomhus. Som vanligt: Kläder efter väder! (Blir det ösregn flyttar vi in aktiviteterna).

Vi måste även passa på att säga att ni har fantastiskt goa barn! Det har varit en mycket väl fungerande termin och barnen är väldigt positiva och nappar på det vi gör.

1:orna har kommit igång fint med sin läsning och skrivning och flera barn har börjat göra egna händelseböcker, där de med egen fantasi får skriva små böcker som de sedan läser upp högt för klassen. Gissa om de är stolta! Tack till alla er föräldrar för att ni stöttar barnen så fint med läxorna. Läsläxorna är gjorda och "Kan du 0-10 +" kunde de galant då de blev förhörda. Snart är det dags för "Kan du 0-10 -"!

Ett sista infobrev för den här terminen kommer v. 50!

Ha en trevlig helg!

Vänliga hälsningar

Annika, Malin, Eva och Lotta

 

 

Infobrev f-1 v.46

Hej!

Nu är vi i full gång igen efter lovet.

Igår, torsdag, var det nationell läsdag. Vi blev inbjudna till årskurs 3 på lässtund, ett trevligt tillfälle för barnen att träffas. 3:orna läste högt för F-1 i små grupper och hade diskussioner med dem om bokens handling. Vi hade med oss filtar och kuddar och hade en riktigt mysig stund. Därefter hade 1:orna magisk lässtund i sitt klassrum.

Vi har nu varit på teaterföreställningen Lilla Döden hälsar på". Några av barnen blev intervjuade av radio;( P4 Malmöhus 7 nov, kl. 16.00). Föreställningen var mycket uppskattad av barnen. Be dem gärna berätta för er vad den handlade om.

Vårt Mumintema är nu avslutat. Hoppas att alla har hunnit titta på den fina Mumindalen!

F-klassen kommer nästa vecka starta upp tema "Rymden". Detta temaarbete kommer att pågå under hela läsåret.

År 1 kommer att ha ett Montessoritema med start nästa vecka. Vi kommer att prata om vem Maria Montessori var och på vilket vis hennes tankar kring inlärning/miljö/ märks i vårt arbete här på skolan.

Goda nyheter! NU har vi fått vår "Grön flagg"! Att få en "grön flagg" innebär att vi har visat att vi har bedrivit ett aktivt miljöarbete här på skolan tillsammans med barnen. Detta kommer vi förstås att fortsätta att jobba vidare med. På onsdag kommer flaggan att hissas under lite festliga former. F-1 kommer att sjunga "Vi har en ask, den är minst 100 år" ute på skolgården för resten av skolan.

Vi vill påminna lite extra om att gympakläder verkligen kommer med till skolan den dag barnen har idrott. De blir väldigt besvikna då de inte kan vara med.

Ha en trevlig helg allesammans!

Hälsningar

Annika,Lotta, Malin och Eva

 

Infobrev vecka 42

Hej!

Mumintemat rullar på för fullt här i skolan! Temat inleddes på biblioteket där vi fick höra berättelsen om "Vem kan trösta Knyttet". Där passade vi på att låna en massa böcker av Tove Jansson. I skolan har vi läst/lyssnat på Muminberättelser, lärt känna många av figurerna, tillverkat Mumintroll av lera, gjort Muminväxter och Muminhus. Allt kommer att sättas ihop till en Muminutställning som förhoppningsvis kommer att bli klar under nästa vecka. Barnen har varit väldigt delaktiga i temat och kommit med många bra idéer. Peter kommer även att sjunga Muminsånger med barnen under musikpassen nästa vecka. En Muminfilm ska vi också låta barnen se.

Tove Jansson har ju skrivit flera olika böcker om Muminfamiljen. Hon blev även känd för sina illustrationer. Man uppmärksammar 100-årsjubiléet (hon levde 1914-2001) runtom i landet men även i andra delar av världen.

 

År 1:

År 1 har varit iväg på Kulturskolans "Pröva på" i veckan, där barnen nu själva fick pröva lite olika saker. Hoppas att de har berättat för er därhemma om allt de gjort. Barnen var fantastiskt duktiga på alla sätt och vis. Idag kommer vi att titta på vår animerade lilla filmsnutt som vi gjorde där.I vår kommer Kulturskolan att skicka ut information till ettorna om de olika kurserna som man kan boka in sig på. Kanske var det några av barnen som fick mersmak?!

Barnen i F-1 har även pratat en del om skogen, om svampar, om träd och lövens olika former.

 

Vecka 44 är det dags för höstlov. Vi hoppas att ni får ett skönt sådant!

Fredagen efter lovet, den 7/11 blir det teaterföreställning för barnen i den röda gruppen.  Vi kommer att se "Lilla döden hälsar på" som spelas på Hipp. Fredagen därpå, den 14 /11 är det dags för gröna gruppen att se samma teater.

 

Ha en riktigt trevlig helg!

Hälsningar

Annika,Malin, Lotta och Eva

 

 

Infobrev till F-1, v 40

Obs! Ny mailadress till Sofie Bering, dunderdonnan@gmail.com.

Hej alla barn och föräldrar!

Igår kväll hade vi föräldramöte här på skolan. Så roligt att så många hade möjlighet att komma! Vi hoppas att ni kände att kvällen var givande.

Sist i veckobrevet finner ni en liten sammanfattning från mötet.

Så är vi inne i oktober månad. Vi har hittills haft många härliga höstdagar med mycket lek och aktivitet utomhus på raster och fritidstid.

 Barnen har kommit in fint i våra rutiner och vi känner att F-1 gruppen fungerar bra tillsammans.

 

Vi i F-1 kommer att ha ett författartema med start den 8 oktober. Vi kommer att jobba med  författaren Tove Jansson (i år firar man 100-årsjubileum) och ta del av några av hennes böcker. Temat startas upp med ett besök på Husie bibliotek, där bibliotikarien kommer att presentera Tove Jansson och några av karaktärerna i böckerna. I skolan kommer vi sedan att jobba vidare med detta tema.

Barnen i år 1 gjorde ju ett besök på "Restaurang Mazetti" (Kulturskolans teater- och musikuppsättning). Det var en mycket trevlig och uppskattad föreställning. Vi kommer även att åka dit den 14 och 15 oktober. Då kommer vi att sjäva få vara med och pröva på olika saker som Kulturskolan har att erbjuda, såsom dans, animation, sång mm. Viktigt dessa dagar:

* Tisdagen den 14 oktober går bussen kl. 8.40, så alla barn måste vara på plats kl. 8.30.

* Onsdagen den 15 oktober går bussen kl. 8.30, så alla barn måste vara på plats redan kl. 8.20.

På grund av dessa besök så blir det ingen gymnastik för någon av grupperna under vecka 42!

 

 

 

 

Info från föräldramötet:

Martin Åkerman, vår nye rektor, hälsade alla välkomna och presenterade sig kort. Han vill att vi alla hjälps åt att göra trafiksituationen utanför skolan säkrare. Den riktning man med bil kör in på gatan fortsätter man sedan då man har släppt av sitt barn, så att inte man behöver göra rundsväng och vända. Man får inte parkera sin bil utanför grindarna eller på personalparkeringen.

Vår skolkurator Christina Åkerberg presenterade sig och delade ut visitkort. Hon vill även bjuda in  alla föräldrar till en föreläsning, onsdagen den 15 oktober, kl. 18-20 här på skolan. Denna inbjudan skickas hem med barnen idag, fredag, och man anmäler sig genom att mejla Christina. - Först till kvarn gäller.

Boel och Lotta representerade fritids och föräldar hade möjlighet att ställa frågor. De poängterade hur fin sammansvetsning det har blivit med barnen i F-1.

Föräldrarådsrepresentanter från F-1 är: Sophie Bering (Dantes mamma) augustbering@gmail.com och Johan Engdahl (Carls pappa) sm7i.ham@gmail.com . Har ni något ni önskar framföra till föräldrarådet så kontaktar ni dem via mejl. Protokoll från föräldrarådet läggs ut på hemsidan eller skickas till er via mejl.

 

Klassföräldrar är: Dilber Tan (Lorins mamma) , Christian Hansen (Noahs pappa)och Ronny Bengtsson(Lanas pappa).Om någon mer vill vara klassförälder så är ni varmt välkomna att meddela oss. Det finns önskemål om att det görs en mejllista med alla föräldrars mejladress: Alla föräldrar ska skicka ett mejl till Dilber: dilber_tan@hotmail.com,  där man även skriver vem man är förälder till, senast den 25 oktober, så är hon snäll och sammanställer en mejllista som skickas ut till alla föräldrar.

Idag skickas det hem klasslistor på alla barnen i F-1. Om det är någon ändring på listan som behövs göras så hör av er. Barnen i år 1 får även med sig ett schema hem.

Inbjudan till kalas delas inte ut här på skolan.

Skolan satsar på Ipads i F-3 och vi har nu 20 ipads. Vi håller på att gå igenom vilka appar i matematik, svenska och engelska som kan bli aktuella att börja med.

Teman som både F och 1 kommer att arbeta  med under hösten är: Författartema Tove Jansson Ettorna har också Trafik och säkerhet. I förskoleklassen kommer vi att börja med rymdtema senare i höst.

Vi tog upp vikten av att se till att alla barn har extrakläder, regnkläder och stövlar på skolan. Det orsakar mycket problem och bekymmer om detta saknas!!

I både F och 1 gick vi igenom hur en dag ser ut och hur barnen arbetar under veckan.

_______________________________________________________

 

                            En trevlig hösthelg önskar vi alla barn och föräldrar!

                            Eva Lotta Malin Annika

 

 


Infobrev v. 38

 

 

Hej alla barn och föräldrar i F-1 an.Här kommer lite  information om vad vi gjort den senaste tiden och lite ny information inför veckorna 39 och 40.

I måndags hade vi en härlig förmiddag i bokskogen.Vi gick ordstigen ,som gav oss inspiration till att uppleva naturen på många olika sätt.Tyvärr blev tiden lite knapp så barnen fick äta sin medhavda matsäck på skolgården.

I veckan har vi också haft ett Äppeltema.Barnen har fått provsmaka olika äppelsorter och skapa egna prydnadsäpplen av nylonstrumpor och vadd.

Tillsammans har vi också gjort ett stort äppeltryck.På fredag avslutar vi temat med bakning av äppelpaj.De vackra äpplena och trycket som barnen skapat kommer att bli en utställning som vi sätter upp under nästa vecka.

Det har varit mycket aktivitet under veckan då vi också hunnit med att delta i Skoljoggen.Barnen var väldigt entusiastiska och gjorde verkligen sitt allra bästa.

Under veckan har listan med tider för samtal till F-klassens föräldrar kommit upp bredvid klassrumsdörren.Boka er gärna så snart som möjligt.

Och så till sist lite viktig information inför de kommande veckorna:

. Onsdagen den 24/9 åker år 1 till kulturskolan på "Pröva på"aktiviteter.

   Vi är borta under förmiddagen,tillbaka till lunchen.

   Detta är det första av tre olika tillfällen.De andra blir den 14/10 och den 15/10.

 . Innegymnastiken startar under vecka 39.Se tidigare utskickad information.

 . Vi vill påminna om föräldrarmötet  torsdagen den 2/10.

 

                  Glada hösthälsningar!

                   Malin Annika Eva Lotta

 

Nyheter

2019-08-14
Förändringar nyhetsflöde

Nytt läsår och då vi kommunicerar nyheter via andra kanaler så kommer vi inte att uppdatera ny...

Fler Nyheter...

swiss replica watches
audemars piguet replica sale
rado replica
 
rolex replica uk
breitling replica sale