Montessoriskolan Maria

Infobrev v. 22

Hej alla!

Juni och sommar! Det är knappast att man förstår.... Våren gick så fort och vi står inför ett stundande sommarlov.

Vi hade en riktigt härlig dag i Skånes djurpark i tisdags. Många härliga djurupplevelser fick vi och barnen hade kul tillsammans. Vi var mycket tacksamma över vinden den dagen som räddade oss ifrån att bli alldeles kokheta. Tack alla föräldrar  för att ni kom ihåg att skicka med matsäck och dryck!!

Så roligt att det var så många som kunder komma på vårt "Öppet hus" i veckan. Vi hoppas att ni fick några häftiga upplevelser under kvällen och att ert barn tog chansen att visa er/berätta vad de lärt sig. Barnen har varit jätteduktiga i vårt arbete med Kroppen och samlat på sig en hel del kunskap och erfarenhet som de kommer att ha nytta av i resten av sitt liv. De ska få utvärdera temat och även ge förslag på hur man skulle kunna jobba med temat  framöver. Deras åsikter är vikiga för oss!

Nu är det som sagt inte många dagar kvar på det här läsåret. Vi har börjat städa ur i klassrummen lite smått och vi har börjat dra ner på tempot en del. Barnen håller nu på att avsluta sina arbeten. De kommer att få hem en "sommarpåse" med årets "skörd". Många fina arbeten kommer att finnas i påsen, så ta er tid att tillsammans med ert barn titta på allt de gjort.

På måndag, den 6 juni, firar vi ju nationaldagen och skola/fritids är stängt. På tisdag, 7 juni, kommer 2-3 att ha friluftsdag. Barnen ska komma ombytta till skolan i kläder som lämpar sig för sportaktivitet. Vattenflaska och frukt bör också finnas med! Lunch äter vi på skolan som vanligt.

Allmänt ber vi er att smörja in era barn med solkräm och skicka med en fylld vattenflaska!

Sista skolveckan, på tisdagen,  kommer vi att få vara publik/hejarklack på Bäckagårdskolans gräsplan, då våra 9:or möter skolans personal i fotboll.

Ni är varmt välkomna att komma på skolavslutningen, som går av stapeln onsdagen den 15 juni, kl. 9.00. Avslutningen varar ca 1 timme och sedan går barnen till sina klassrum med lärarna och önskar varandra trevlig sommar samt får sin sommarpåse. Därefter är skoldagen slut och fritids tar vid.

Det är även dags att ta hem kläder/skor/stövlar i kapprummet då ni går hem för sommaren. Det ska vara helt tömt på din plats då du går på sommarledigt. Detta för att det ska gå att förbereda inför skolstarten i höst.

Vi vill att ni alla kollar därhemma om ni har några biblioteksböcker alt. böcker som tillhör skolan därhemma. Vi efterlyser TAYNIKMA (Hänzels fälla), som varit borta väldigt länge, och vi riskerar nu att få "böter". Så, snälla ta en extra titt!!!!

Vi vill även berätta att Eva AB kommer att sluta jobba här på skolan. Hon har fått en tjänst på en annan skola. Vem som ersätter Eva är i dagsläget inte klart. Vi återkommer med info om detta. Eva tackar alla underbara barn och föräldrar för fina år tillsammans.

Avslutningsvis vill vi slå ett slag för Stadsbibliotekets "Sommarboken". Läs 3 böcker, recensera och få 1 bok i gåva! Detta kan ju vara ett sätt att sporra era barn under sommaren så att de verkligen läser. Läsningen är ju så viktig så ta inte en paus från den i sommar är ni snälla!

Det var allt "for now". Vi skriver ett sista infobrev v. 24, så glöm inte att läsa det!

Ha en riktigt skön helg!

Varma (bokstavligen) hälsningar

Eva, Jennie och Eva

 


 

Infobrev vecka 20

Hej!

I måndags fick vi i 2-3:an möjlighet att välkomna ytterligare en elev till vår klass. Vi hälsar Elliot i årskurs 3 och hans familj välkomna till oss.

Idag slutade Isabel i årskurs 3 på vår skola, vi önskar henne lycka till på hennes nya skola.

Vi påminner alla om att 2-3:an har Öppet hus, tisdagen den 31/5 klockan 18-20. Ni är hjärtligt välkomna!

Onsdagen den 1/6 ska vi i 2-3:an iväg en äventyrsdag till Skånes djurpark. Vi ska delta i "Förvildade skolan." Vi åker dit och tillbaka i en beställd buss. Vi kommer att vara borta hela skoldagen. Eleverna börjar som vanligt kl. 8.30 men vi kommer inte tillbaka till skolan förrän ungefär kl. 14.45. Eleverna ska ha med sig matsäck, dryck och frukt så att de står sig under hela dagen. 

Den 7/6 ska vi i 2-3:an ha en friluftsdag. Ta med en vattenflaska denna dag, och gärna en extra frukt. Vi kommer att äta skollunch på skolan som vanligt denna dag.

Vi påminner alla elever att ta med sig hemlånade biblioteksböcker tillbaka till skolan så fort som möjligt.

Skolavslutningen närmar sig med stormsteg. I år är avslutningen den 15 juni kl. 9.00. Ni kommer att få ut ett infobrev om detta nästa vecka.

Soliga majhälsningar från Eva, Jennie och Eva

 

 

Infobrev v. 16

Hej igen!

Då var det dags för lite ny information från oss i 2-3:an!

Vi har nu rullat igång vårt nya tema om kroppen. Barnen har bl.a fått lära sig om skelettet och vi har gått två varv på vår "kilometerrunda". Det är ju så bra att röra på sig! Målet är att vi tillsammans ska ha gått en mil när vi är klara. I nästa vecka får vi besök av vår skolsköterska Kerstin som kommer att tala med barnen om sömn, kost, rörelse och hygien. Vi kommer också att få hjälp i vårt tema av ett par föräldrar som är vänliga och delar med sig av sin kunskap. Jätteroligt!

Läxan som barnen får på onsdag 27/4 kommer att handla om just sömn, kost och rörelse. Det är en liten undersökning barnen ska göra om sina egna vanor. Denna läxa ska vara färdig och lämnas in onsdagen därpå. 

Nu har vi spikat datum för vårt Öppet Hus där barnen kommer att guida er runt. Välkomna tisdagen den 31/5 kl 18.00-20.00. Vi utlovar många trevliga experiment som handlar om vår kropp och våra sinnen!

Vi påminner om att barnen i 2-3:an har läsdag med efterföljande kakbuffé fredagen den 29/4. I samband med denna mysiga läsdag uppmärksammar vi Världsbokdagen (23/4). Barnen får gärna ta med sig en bra bok om de vill, kudde och kaka till buffén. 

Nu är det snart dags för treornas utvecklingssamtal och listor att teckna sig på kommer att finnas utanför svenskrummet fr.o.m måndag 2/5. Samtalen startar i vecka 19, men var snälla och skriv upp er på en tid så fort som möjligt. Välkomna!

Vi påminner också om att barnen är lediga från skolan fredag 6/5. Fritids är öppet för de barn som anmält sig.

Tänk att det snart är dags att träna sommarsånger! Information om skolavslutningen den 15/6 kommer inom kort.

Nästa infobrev skriver vi v. 20.

Ha en riktigt skön helg!

önskar Eva, Jennie och Eva

Infobrev vecka 14

Hej alla barn och föräldrar!

Våren är här! Så underbart skönt att man kan börja klä sig i lite tunnare kläder och att man kan börja se små vårtecken ute i naturen. Andra vårtecken ser man då man tittar på barnen på skolgården: det hoppas hopprep, några har börjat spela kula, nya fantasifulla lekar pågår där man helt plötsligt möts av både hästar och drakar:-), och mycket annat kul. Med våren kommer ofta vårregn, så se till att regnkläderna finns på plats, varje dag, och att de passar. Kolla även över extrakläder så att det finns om det skulle behövas.

3:orna har påbörjat sina nationella prov i matte och svenska. De följer med stor iver med på "Nova och Trojs äventyr".

2:orna tog en härlig promenad till Husiebiblioteket i torsdags och fick vara med på bokprat. Många trevliga böcker presenterades och med väskorna fulla av nya böcker vandrade vi  sedan tillbaka till skolan och hade en fantastiskt mysig lässtund. Barnen ska få börja träna sig på att recensera sina lästa böcker muntligt, både för att träna sig på att återberätta men även för att tipsa varandra om bra böcker.

Vecka 15 kommer vi att starta upp vårt nästa stora tema: KROPPEN! Barnen har fått "brainstorma" kring vilka olika sätt de vill jobba med temat, och det saknades inte idéer kan vi lova:-). Temat kommer att pågå under i stort sett resten av terminen. Ni föräldrar och syskon kommer att bli inbjudna till Öppet Hus i slutet av temat, där ni får ta del av allt barnen lärt sig. Datum för detta skriver vi i nästa veckobrev.

Utvecklingssamtal för år 2 startar v. 16. Om du ännu inte skrivit upp dig på tiderna (som finns utanför sv-rummet) ber vi dig göra det snarast!

Klassråd har vi en gång i månaden och sist så kom det upp några olika önskemål, som vi har beslutat oss för ska gå i uppfyllelse:

22/4 Klassens timme. Eleverna får stå för underhållningen inför varandra. Det kommer att sättas upp en lista där de får anmäla sig och skriva vad de vill "uppträda" med (själv eller i grupp). Tid att öva på detta kommer att finnas på fritidstid eller om man hellre vill öva hemma. Det kan vara i stort sett vad som helst; sång, dikt, dans, spela instrument, berätta rolig historia mm mm. -Låt fantasin flöda!

29/4 läsdag/kakdag: Eleverna tar med sin favoritbok + kudde och vi läser i stort sett hela dagen. Samma eftermiddag blir det kakbuffé. Barnen får själva ta med sig ett fat med kakor som vi dukar upp på ett "gående bord". Man kan baka en sockerkaka,muffins, kladdkaka, chokladbollar, rulltårta eller något annat som man vill bjuda på. Kakorna måste vara uppskurna och upplagda på fat så att det blir lätt för oss att duka upp och servera. Man bakar förstås inte kakor till HELA klassen (40st) utan till 6-10 st. Sedan får barnen varsitt fat och får gå runt och välja ett antal kakor. Är de ovanligt pigga den eftermiddagen då ni hämtar dem så vet ni varför:-)

Vi påminner om att skolan är  stängd (även fritids) onsdagen den 20 april, då all personal har studiedag. Dagen därpå, 21 april, är skolan stängd igen, men fritids har öppet för de barn som anmält sig.

Nu vill vi önska er en riktigt trevlig helg!

Vänliga hälsningar

Eva, Jennie och Eva


 

 

Hembrev vecka 10

 

Vår klass har nyligen välkomnat en ny elev. Vi hälsar Elina i årskurs 3 varmt välkommen till oss.

Idag bör alla elever i 2-3:an ha fått med sig en mycket spännande bok hem. Dessa fina forntidsböcker har barnen skapat under vårt tema. Eleverna har fått i läxa att tillsammans med er föräldrar läsa och samtala kring texterna i boken. Denna läxa är till fredagen den 18/3 då vi som temaavslutning kommer vi att ha en frågesport om forntiden.

 

De nationella proven i årskurs 3 närmar sig. Dessa kommer att genomföras under en period som sträcker sig från vecka 11 till vecka 20. Eleverna har fått med sig information om dessa prov idag. Det är väldigt viktigt att ni föräldrar avdramatiserar dessa prov.

I tisdags hade vi en mycket lyckad utflyktsdag till Bjärred, där vi fick se och lära oss om olika stjärnbilder. Vi blev tipsade om en app vid namn SkyView Free.

För eleverna i årskurs 2 startar utvecklingssamtalen under vecka 16. Listor där ni kan boka tid för dessa samtal kommer att finnas tillgängliga utanför svenskrummet fr.o.m. tisdag 29/3. Utvecklingssamtalen för eleverna i årskurs 3 ligger längre fram på terminen.

Nästa vecka kommer vi att uppmärksamma påsken, bland annat genom att göra lite påskpyssel.

 Nästa hembrev kommer fredagen den 8/4 d.v.s. vecka 14.

 Glad påsk önskar Eva, Jennie och Eva!

Infobrev v. 6

Hej igen!

Här kommer lite ny information från oss i 2-3:an. Vi arbetar på för fullt med vårt forntidstema, och är nu framme vid tiden som vi kallar bondestenåldern. Vi märker att många av barnen har läst på sina läxor ordentligt, och kan på så vis delta aktivt i våra samtal om de olika tidsperioderna. Bravo! Nästa vecka fortsätter vi med den spännande bronsåldern.

Vi vill påminna om att skolan nu har tillgång till pjäshallen igen och att barnen numera har idrott inomhus. Glöm inte att barnen ska ha med sig idrottskläder, skor och handduk varje tisdag!

För kännedom: Eva AB kommer att vara  tjänstledig måndag, onsdag och torsdag i v 7.

Vi önskar er en fin Alla Hjärtans Dag och sedan ett härligt sportlov v. 8! Nästa infobrev skriver vi fredagen den 11/3.

Hälsningar

Eva, Jennie och Eva

Infobrev vecka 4

Hej alla barn och föräldrar!

Snön kom och gick....... Vi håller tummarna för att det kommer ny snö igen så att barnen kan fortsätta sina roliga vinterlekar. Fram till dess lär det vara lite kladdigt på marken, så se till att det finns extrakläder på plats. Om/när du hämtar ditt barn på eftermiddagen, ta en titt så att allt ligger på plats i korgen/krokarna och att kläder som blivit smutsiga tas hem.

Den här veckan har vi kört igång vårt nya tema: FORNTIDEN. Vi började med att rulla ut vår tidslinje för att få lite perspektiv på hur otroligt lång tid det har tagit för jorden att utvecklas och hur väldigt liten tid människan har funnits på jorden i förhållande till det. Vi har pratat om de första människoliknande varelserna och lärt oss om dess utveckling. Vi har pratat om att hela Norden och delar av Europa var täckt av ett tjockt istäcke (hela 2 km högt på vissa ställen) och att jorden drabbats av flera olika istider som varade ca 100 000 år vardera. Spännande men inte alltid så lätt att förstå. Barnen har, som ni säkert redan märkt, fått med sig en text om "jägarstenåldern" i läxa. De kommer då att vara väl pålästa och förberedda då vi jobbar vidare med just den tidsperioden under nästa vecka. Läxorna ska som vanligt vara klara och lämnas in på måndagar. Se även till att det gula läskortet ligger påskrivet i läxmappen!

Idag har vi haft klassråd. Mötet hålls av elever i 3:an som får turas om i rollen att vara ordförande och sekreterare. Vi håller oss till en dagordning där vi går från punkt till punkt. Vi har en förslagslåda där barnen får lämna in förslag/idéer. Många barn har skrivit bra förslag som tas vidare till nästa elevrådsmöte. Vi får även prova på att rösta i olika frågor, där  majoritetens åsikter "vinner".

Goda nyheter om idrotten: Från och med tisdagen den 9 februari har vi åter idrott i Pjäshallen. Då gäller det att ha gympakläder och handduk med sig igen! Vi påminner barnen dagen innan.

År 2-3 kommer under februari månad vara ansvariga för skolgårdsstädningen. Vi har beslutat att klasserna på skolan ska turas om varje månad att hålla fint (plocka upp papper och annat som skräpar ner). En trivsam miljö är viktigt såväl ute som inne.

Vi ber er att uppdatera barnens elevkort om ni gör ändringar vad gäller telefonnummer, e-mejladress osv. så att vi kan nå er om det skulle vara något.

Vi önskar er en trevlig helg!

Vänliga hälsningar

Eva, Jennie och Eva

 

 

Extra info till 2:orna

Hej!

Vi fick precis veta att nästa veckas vaccination för 2:orna (tisdagen den 26/1) är inställd. Skolsköterskan återkommer med ny dag så snart hon kan.

Vänliga hälsningar

Fröknarna i 2-3

Hej och välkomna till en ny termin!

Skolan har haft Entreprenöriellt lärande som ett gemensamt tema under veckan som gått. Eleverna har fått vara med om många saker under veckan. Vi har pratat om yrken och skrivit långa listor med yrken som eleverna kommit på, sedan har eleverna fått skriva om sina drömyken. Dessa texter med tillhörande bilder finns uppsatta utanför våra klassrum, kom gärna upp och läs.

Eleverna har fått fatta svåra beslut, då de fick ett fiktivt dilemma. De fick titta på en plansch som föreställde en stad och sedan fick de veta att det fanns en tom lokal i staden. Vad skulle de använda lokalen till? Vad behövs mest? En förskola, en djuraffär, en frisörsalong, en tandläkarmottagning eller ett gymnasium? Eleverna fick ta fram förslag, resonera, argumentera, motivera och sedan rösta, först genom öppen omröstning för att minska antalet alternativ till två och sedan sluten omröstning för att få fram ett vinnande förslag.

Eleverna har fått se på flera avsnitt av Teknikshowen som Utbildningsradion har producerat. De har fått se på bildspel med exempel på olika stora och små uppfinningar.

De har även fått träffas i åldersblandade grupper med elever från alla årskurser från förskoleklass upp till årskurs 9.  I dessa åldersblandade grupper har eleverna  tillsammans arbetat mot målet att uppfinna något som underlättar för oss i vår vardag.  De har fått vara entrepenörer/uppfinnare och använda sin kreativitet för att komma på idéer, rita skisser och tillverka prototyper . De har haft många spännande idéer såsom: Den rättvisa tårtdelaren, Medicinnappen och Smörstiftet.  Vi avslutade detta arbete med att grupperna ficlk redovisa sin uppfinning för en annan grupp.  

I onsdags fick treoerna äran att lyssna på tvåornas generalrep. inför onsdgagskvällens körkonstert med Tvåornas kör på Malmö Live. De bjöd på fantastisk körsång både här på skolan och på Malmö Live. Vi vill ge dem en stor eloge. De bör vara väldigt stolta över ssin insats och sig själva.

I torsdags när snön låg vit på marken och det snöade lite nätt tog vi en liten vinterpromenad till biblioteket och lånade nya spännande böcker som kommer att skänka eleverna många mysiga lässtunder.

Nästa vecka kommer arbetet med de individuella planeringarna igång och lite längre fram väntar ett nytt spännande tema, nämligen Forntiden.

Tobias Eldh arbetar inte längre kvar på skolan, han har påbörjat en tjänst som träslöjdslärare på en annan skola och vi önskar honom all lycka där. Marc Olsson kommer att ha idrott och träslöjd med eleverna i 2-3:an. Marc hälsar att eleverna ska åka pulka på idrotten på tisdag. De får gärna har med sig egna pulkor, men annars har skolan åklappar. Eleverna bör alltid ha extra kläder här på skolan och kläder efter väder varje dag men denna dag är det kanske lite extra viktigt.

Eleverna i årskurs 2 kommer att vaccineras tisdagen den 26/1.

Hälsningar Eva, Jennie och Eva

Infobrev v. 50

Hej alla barn och föräldrar!

Nu närmar vi oss slutet av terminen och ett härligt, välförtjänt jullov väntar.

Idag har vi firat Lucia och barnen i trean bjöd på ett riktigt fint, stämningsfullt Luciatåg. De var verkligen jätteduktiga! På måndag lussar de vidare på äldreboendet i vårt närmområde. Denna dag slutar treorna något senare, ca kl. 14. 

De sista dagarna varvar vi ner det intensiva skolarbetet. På tisdag kommer F-3 att ha en gemensam julpysselförmiddag och på fredag den 18/12 är det dags för julavslutning. Detta år kommer hela skolan ha en gemensam avslutning i Husie Kyrka. (Avslutningen är endast för eleverna och personal pga platsbrist.) Denna dag börjar barnen som vanligt kl. 8.30 och slutar efter lunch ca kl. 11.00, då fritids tar vid.

Vårterminen börjar måndagen den 11/1 kl. 8.30. Treorna har ingen slöjd denna dag.

Första veckan på vårterminen kommer hela skolan att ha ett gemensamt tema, då vi ska arbeta med "Entreprenöriellt lärande" på olika sätt.

Vi påminner om Tvåornas kör onsdagen den 13/1 kl. 19.30. Då är det dags för barnen i tvåan att få visa upp sig på Malmö Live!

Vi, all personal i 2-3:an, tackar så mycket för den fantastiskt GODA julpresenten vi fick av alla barnen! Vi vill förstås också tacka er alla för en fin termin tillsammans och önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Hälsningar

Eva, Jennie och Eva

 

 

Infobrev vecka 48

Hej!

Nu börjar det närma sig jul, och på måndag tänder vi första ljuset i vår adventsljusstake. Peter har börjat öva sånger inför julavslutningen (18/12) och mer info om hur denna dagen ser ut kommer inom kort.

3:orna tränar för fullt på sina luciasånger, och vi kan säga redan nu att det låter RIKTIGT bra! Vi har även i år blivit tillfrågade om vi kan komma till äldreboendet här i närheten och lussa, och vi har tackat ja till det. Det är en härlig känsla att sprida glädje! Infobrev om klädsel, tider mm kommer på måndag.

I övrigt jobbar barnen på fint med sina planeringar. Barnen i 2:an forskar om däggdjur, insekter, träd mm. Det är inte helt enkelt att läsa och skriva faktatexter, men med hjälp av en tankekarta går det lättare att formulera egna meningar. 3:orna har valt ut ett land att forska om. Ofta redovisar barnen sina forskningar för varandra. Vi tycker att det är viktigt att de tränar sig på det i tidig ålder. Dessutom får de andra barnen lära sig en massa nytt.

Nästa infobrev kommer fredagen 11 december!

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Hälsningar

Eva, Jennie och Eva

Infobrev vecka 46

Hej alla!

Tänk att det idag bara är en månad till lucia och 5 veckor kvar av höstterminen. Vi kommer att fira Lucia fredagen den 11 december. Det är traditionsenligt eleverna i årskurs 3 som går lucia. Luciatåget kommer att gå av stapeln klockan 8.30 och då är 3:ornas föräldrar varmt välkomna att komma och titta. Eleverna i årskurs 3 har fått ett sånghäfte och de har börjat träna luciasånger. Det kommer att komma mer information inom kort.

Utvecklingssamtalen i 2-3:an är igång. Några få föräldrar har ännu inte tecknat upp sig för någon samtalstid, gör gärna det inom kort.

Torsdagen den 26 november ska Eva, Jennie och Eva iväg på en kurs som ämnar att utveckla och syliggöra bedömning, lärande och måluppfyllelse för oss och eleverna.

Den 20 november får eleverna i årskurs 2 besök från pedagogerna som leder musikprojektet "Tvåornas kör". Den stora konserten kommer att hållas på Malmö Live den 13 januari klockan 19.30. Boka in denna kväll redan nu, då era barn kommer att bjuda på en härlig musikalisk kavalkad.

Vi kommer inte ha tillgång till Pjäshallen under idrottslektionerna fram till årsskiftet. Vi undersöker alternativa lösningar.

 

Vi önskar er en angenäm helg!

Hälsningar Eva, Jennie och Eva

 

Infobrev v. 42

Hej igen!

Här kommer ny information från oss i 2-3an. Barnen arbetar på flitigt med sina planeringar och det forskas för fullt. Tvåorna har forskat om svampar och treorna är igång med forskningar om olika världsdelar.

Vi har fortsatt arbeta med vårt gemensamma tema om Närmiljö - Malmö. Barnen i tvåan har visat treorna sina grupparbeten om olika samhällsfunktioner - ett arbete de gjorde förra läsåret. Barnen har också fått en text i läxa som handlar om Malmö förr och nu, och vårt temaarbete fortsätter nästa vecka.

- Onsdagen den 21/10 kommer vi att åka buss in till Malmö city för att göra en stadsvandring. Vi kommer att vara utomhus hela dagen och promenera mycket, så kläder efter väder och bra skor på fötterna gäller förstås. OBS!Barnen ska ha egen matsäck och dryck med sig denna dag.

- Utvecklingssamtalen närmar sig och listor kommer att sättas upp utanför svenskrummet på onsdag 21/10. Var snälla och kom upp och teckna er för en tid. Välkomna!

- Vi hoppas att alla får ett skönt höstlov v. 44. Tänk på att barnen även är lediga från skolan måndagen den 2/11. Även fritids är stängt denna dag.

Nästa infobrev kommer på fredag i v. 46.

Trevlig helg!

Jennie, Eva och Eva

 

Infobrev vecka 40

Hej!

Redan oktober - jisses så fort tiden går. Vi kan bara konstatera att vi har haft en riktigt fin höst hittills, även om man känner att det börjar bli både mörkare och lite kyligare.

Idag, fredag, har vi avtackat Smiljana som nu går i pension. Barnen har ritat jättefina teckningar och skrivit till henne - både på svenska och på engelska, som vi överlämnade vid lunchen. Stort kramkalas hade vi förstås och Smiljana lovade att komma och hälsa på oss.

I torsdags hade 2:orna besök av några blivande tandsköterskor. De pratade  tandhygien och ordnade en tipsrunda för barnen. Tror nog att alla barn borstade sina tänder lite extra den här kvällen :-)

Vi vill påminna om att det är väldigt viktigt att läxorna lämnas in på måndagar, inklusive gula läskortet. Läxorna ska vara välgjorda och det gäller att läsa instruktionerna noga. En signatur av den vuxna som suttit med ska finnas på samtliga läxor.

2-3:ans föräldrarådsrepresentanter är: Camilla Hyllinge:cammoneri@hotmail.com (Gustav och Frejas mamma) och Sofi Jeremiasen: sofijeremiasen@hotmail.com (Alvas mamma). Suppleant är Kristina Hellgren: kristina.hellgren@mail.com (Annas mamma). Om ni som föräldrar har något ni vill ska tas upp på föräldrarådsmötena så kan ni ta kontakt med våra representanter via mejl. Protokoll från varje föräldrarådsmöte finns att läsa här på hemsidan under rubriken "Nyheter".

Klassföräldrar det här läsåret är: Joakim  (Emriks pappa), Heléne (Hannes mamma) samt Pia (Maltes mamma).

Tvåorna övar vidare på sångerna i "Tvåornas kör". Nästa fredag får vi besök igen av Kulturskolans sångpedagoger.

Ett par innertofflor är inte så dumt att ha här i skolan, speciellt nu när vi går mot lite kyligare tider. Glöm inte att skriva namn i dem eftersom det kan finnas fler som har likadana!

Med detta önskar vi er en trevlig helg!

Hälsningar

Eva, Jennie och Eva

 

Kompletterande uppgifter

Eleverna i årskurs 3 fotograferas under torsdagen den 24/9 och eleverna i årskurs 2 under fredagen den 25/9.

Infobrev vecka 38

Hej alla!

Det var trevlligt att träffa så många föräldrar på föräldramötet den 9/9. För er som inte hade möjlighet kommer här ett kort sammandrag innehållet under mötet. Under mötets inledning presenterade skolans rektor Martin Åkerman sig och så gjorde även skolans nya kurator Maggie Mehralizade.

Sedan ägnade vi en stund åt att beskriva den härliga stämning och arbetro som råder i 2-3:an under skoldagarna. Vi är tre klasslärare/mentorer i 2-3:an; Eva Lindskog, Eva Axén Blixt och Jennie Tomej.  Vi tre är mentorer till vars 13-14 elever. Vi har tre fina klassrum och under arbetspassen befinner det sig en lärare och 13-14 elever i varje klassrum, vi har dock "öppna klassrum"  vilket exempelvis kan innebära att eleverna kan slå sig ner in i ett annat klassrum för att arbetar med ett montessorimateriel som finns där.

Vi talade om elevernas schema en stund. Vi berättade att eleverna i årskurs 2 har börjat att ha engelska på torsdagar. Eleverna i årskurs 3 har också engelska på torsdagar. Treorna arbetar med ett engelskt läromedel som heter What´s up. De har fått vars en textbok och vars en workbook som de ska ha med sig till lektionerna på torsdagarna. 

Vi berättade att vi satsar på att ha halvklasser vid så många tillfällen som det är möjligt under veckan. Eleverna har halvklass vid slöjd, matematikpass, musik och vid en del läspass. Eleverna har idrott i åldersblandade grupper på tisdagar. Från och med vecka 39, d.v.s. nästa vecka är det innegymnastik i pjäshallen. Då ska eleverna ha med sig idrottskläder, gymnastikskor och handduk. 

Vi informerade om kommande teman under läsåret, såsom närområdet/Malmö, samhällsfunktioner, geografi och kroppen. 

Vi pratade en stund om läxor. Eleverna får sina läxor i sin läxmapp på onsdagarna och sedan ska de lämna in sin läxa följande måndag. Dessa läxor ska ni föräldrar signera. Eleverna har dessutom läsläxa måndag till torsdag. De har ett gult läskort som ni föräldrar ska signera. På måndagarna ska eleverna ha med sig både läxmappen och läskortet. Läskortet får eleverna tillbaka under skoldagen på måndagen, och ska då hem igen.

Vi informerade om att eleverna i årskurs 3 ska ha nationella prov under vecka 11-20 under vårterminen och att skolan då inte beviljar någon ledighet, så undvik att boka in resor eller dylikt då. Vi betonade att det är viktigt att vi avdramatiserar dessa prov för barnen. 

Vi berättade att ni föräldrar kan nå oss på arbetslagets gemensamma mailadress 2-3@montessorigsm.se. Vi kommer även fortsättningsvis skriva infobrev på hemsidan under fredagar, jämna veckor. 

Under mötet valde vi nya föräldrarådsrepresentanter och klassföräldrar.

 

Här nedan kommer lite ny information.

I onsdags hade vi skoljogg. Vädret kunde inte vara bättre och eleverna var både glada och duktiga, vilket tillsammans gjorde detta till en riktig toppendag. 

Under torsdagen den 24/9 och fredagen den 25/9 är det skolfotografering. 

Fredagen den 2/10 är Smiljanas sista arbetsdag här på skolan, då hon sedan går i pension.

Vi har påbörjat vårt första tema för terminen. Vi har börjat tillverka "Boken om mig" där vi utgår från helheten och successivt närmar oss delarna. Vi påbörjade vår resa ute i rymden för att sedan nå jorden, därefter världsdelarna, sedan länderna, därpå landskapen och sedan städerna och slutligen jag och min skola.

Oskar i årskurs 3 och Esther i årskurs 2 har valts till elevrådsrepresentanter.

 

Vi önskar er en riktigt härlig helg!

Hälsningar Eva, Jennie och Eva

Infobrev v. 36Hej alla barn och föräldrar!

Så roligt att vara igång igen efter sommarlovet, och vilken härlig, fin klass vi har! Barnen är riktigt duktiga och de är fint igång med sina arbeten. De första veckorna har de arbetat mycket med egna planeringar, men snart drar vi igång med vårt gemensamma tema. Det kommer bl. a att handla om vår närmiljö, samhällsfunktioner och olika yrken.

Vi har fått en ny kompis i år 3 som heter Stina. Vi hälsar henne och hennes föräldrar hjärtligt välkomna till oss!

Här följer information som gäller de kommande två veckorna:

- Onsdagen den 9/9 kommer vi att besöka Husie bibliotek för att få boktips och möjlighet att låna böcker.

- Onsdagen den 9/9 kl. 18.00-ca 19.30 är ni varmt välkomna på vårt föräldramöte. Vi träffas på anda våningen i vårt matterum och vi hoppas att alla har möjlighet att komma. Ni kommer även att få träffa vår skolledning samt kurator en stund under kvällen.

- Onsdagen den 16/9 är det dags för Skoljoggen. Mer information kommer när det närmar sig.

Barnen har nu fått sina första läxor. Läxor får de på onsdagar och de ska lämnas in på måndagen i veckan därpå. Längst bak i den röda läxmappen sitter ett informationsbrev till er föräldrar. Där står bl. a om att barnen även ska läsa hemma 4 dagar i veckan - gärna mer, förstås! Det gula läskortet ber vi er fylla i en gång/v och det ska barnen visa för oss på måndagar.

För er kännedom: Eva Lindskog är ledig på torsdagar.

Eva Axén Blixt kommer att vara ledig v. 38.

Ha en riktigt skön helg!

Hälsningar Eva, Jennie och Eva

 

 

Engelska i skolår 3

Eleverna i skolår 3 kommer att ha engelska varje torsdag. Vi smygstartade redan i torsdags, då vi under lätta former repeterade siffror, färger, djur och frukter. Eleverna fick vars en engelsk textbok och vars en engelsk övningsbok, som vi kommer att arbeta med under varje engelsklektion. Det är viktigt att eleverna har med sig sina engelskböcker till lektionerna. Vi berättade för eleverna att vi vill att de klär in sin textbok, så att dessa förblir i gott skick så länge som möjligt.

Välkomna!

Vi hälsar er varmt välkomna på upprop på skolan onsdagen den 19 augusti klockan 10-11. Därefter tar fritids vid för de barn som anmält sig.

Infobrev v 24

Hej alla barn och föräldrar!

Nu är det sommarlov!

Vi hade en riktigt fin och mysig sista skolvecka tillsammans. Utflykten i Alnarpsparken blev ett härligt minne för oss alla. Sista skoldagen tittade vi på den spännande  fotbollsmatchen mellan personal och elever i år 9. Glass och en sommarskål i flädersaft avslutade dagen. På kvällen var det avslutning och barnen sjöng och spelade fantastiskt fint. En härlig sommarkänsla infann sig!

Tusen tack för alla fina blommor, godsaker, presenter och värmande ord! Vi tackar för detta läsår tillsammans med er och era barn. Ett extra tack från Maria, som efter sommaren kommer att ta emot nya ettor och arbeta i F-1.

Ett stort Lycka till och en extra kram till er som nu slutat trean och ska börja i 4-6:an till hösten. Vi önskar också Filip lycka till på sin nya skola!

Välkomna tillbaka till skolan onsdagen den 19/8. Då är det upprop kl. 10.00-11.00.

Vi önskar er alla en riktigt härlig, solig sommar!

Hälsningar

Eva, Maria och Eva

 

 

 

Infobrev v22

Hej alla föräldrar och barn!

Trevligt att det var så många som kunde komma i onsdags när vi hade Öppet Hus! Barnen var jätteduktiga på att berätta vad de hade lärt sig och det var full aktivitet på de olika teknikstationerna. 

Nästa vecka fortsätter simundervisningen på Rosengårdsbadet. Tränarna hälsar att barnen har utvecklats bra och att de lär sig nya saker hela tiden. Sista gången är fredag 5/6.

Treorna har börjat hälsa på i 4-6:an. Ena halvan av klassen var där i onsdags och andra halvan ska dit på onsdag i nästa vecka. De fick träffa några av sina blivande lärare och klasskamrater. Barnen i 4-6:an var duktiga på att berätta om deras klassrum, schema och material. Spännande!

Tisdag 9/6 åker alla 2-3:or på en liten utflykt.  Matsäck ska tas med till den dagen. Mer information kommer inom kort!

Torsdag 11/6 är det skolavslutning på skolan. Vi samlas på skolgården kl 18.00. Klasserna kommer sjunga sommarsånger och vi ska tacka av årets nior. Man får gärna ta med sig en fikakorg. Vi hoppas på en kväll med mycket solsken och värme!

På förmiddagen samma dag ska alla klasser titta på när niorna spelar en fotbollsmatch mot lärarna. Vi promenerar till Bäckagårdsskolans fotbollsplan och är med och hejar i publiken.

Ha en riktigt skön helg! / Eva L, Eva Å och Maria

 

 

Infobrev v 20

Hej igen!

Nu närmar vi oss slutet av terminen och barnen håller på att göra färdigt olika arbeten. Vi har även fortsatt vårt tekniktema och gjort ett spännande besök på Vattenhallen. Där fick barnen ta del av olika experiment, bygga och konstruera, prova på programmering mm. Det var ett omtyckt och lärorikt besök. I skolan har vi byggt högt med papper, lärt oss om Christopher Polhem, konstruerat med kikärter och tandpetare. Barnen har också skissat på egna uppfinningar och redovisat dem för varandra.

Allt detta får ni ta del av på vårt Öppet Hus onsdagen den 27/5 kl. 18-20. Välkomna!

På måndag 18/5 startar simundervisningen. Barnen har fått ett papper med sig hem om detta. Vi kommer att simma 15 gånger under veckorna 21-23, och det är simlärarna på Rosengårdsbadet som ansvarar för undervisningen. Samtliga barn i 2-3:an kommer att delta och det är obligatorisk närvaro. De som redan är simkunniga får möjlighet att träna upp sin simförmåga ytterligare. Glöm inte badkläder och handduk!

I nästa vecka, v 21, kommer ni få hem en trivselenkät som vi ber er föräldrar att fylla i. (Ni har tidigare fyllt i en som handlar om fritidsverksamheten.) Var snälla och lämna den till oss senast fredag 29/5. Barnen fyller i sin enkät i skolan.

Skolavslutningen kommer att äga rum torsdagen 11/6 kl 18.00. Mer om detta i nästa infobrev. Välkomna! 

Ha en skön helg!

/ Maria, Eva Å och Eva L

 

Infobrev v. 18

Hej igen!

Här kommer ny viktig information om de kommande veckorna:

- Nästa vecka, v 19, startar vi med uteidrott. Barnen kommer inte att byta om, men behöver ha bra skor med sig samt gärna en vattenflaska.

- Nu har vi startat upp ett nytt tema - Tema Teknik. Det väntar spännande övningar och konstruktionsarbete! Vi kommer att göra ett studiebesök i Lund på Vattenhallen tisdagen den 12/5. OBS! Barnen behöver komma till skolan redan kl. 8.00 den dagen och ha matsäck och dryck med sig.

- Välkomna till skolan onsdagen den 27/5 kl. 18.00-20.00. Då har vi i 2-3:an Öppet Hus och barnen kommer att visa er sina alster från vårt H.C. Andersen-tema och det kommer att finnas olika teknikstationer. (F-1 har Öppet Hus samma kväll.)

- Vi kommer att ha några läxfria veckor: v 18 och 20.

- Vi vill påminna alla föräldrar till barn i år 3 att välja en tid för utvecklingssamtal så snart som möjligt tack! Listorna finns utanför svenskrummet på andra våningen.

Ha en riktigt skön helg!

Hälsningar Eva L, Eva Å och Maria

 

Infobrev v 16

Hej alla barn och föräldrar!

Nu är vi igång med ett nytt och spännande tema här i skolan. Det handlar om den världsberömda sagoförfattaren H.C Andersen. Vi har startat upp temat genom att berätta om hans liv och läsa hans fantastiska sagor. I dag har vi tittat på en film - Kejsarens nya kläder. Barnen har själva fått läsa Prinsessan på ärten och sedan har de arbetat med olika uppgifter som hör till den sagan. Nästa vecka kommer barnen få måla och skapa mycket!

Nästa tema som vi kommer att arbeta med är teknik.

Nästa vecka upmärksammar vi Världsboksdagen som infaller på tordag 23/4. Vi kommer ha olika trevliga läsaktiviteter under dagen. Vi sammanfattar arbetet med "En läsande klass" och Läsfixarna.

Under april månad är det 2-3:orna som anvarar för skolgårdsstädningen. Barnen är duktiga på detta och visar att de vill ta ansvar för vår närmiljö. Bra jobbat!

Barnen i år 3 har arbetat flitigt med sina nationella prov. Nu har vi bara två delprov kvar. Vi tittar på proven och utvärderar resultaten på det kommande utvecklingssamtalet. Ni som redan har haft utvecklingssamtal med Linda kommer också få möjlighet att prata med Maria om resultaten. På torsdag 23/4 kommer det finnas listor med tider för utvecklingssamtal att teckna sig på. Tid för information om de nationella proven för de som redan haft samtal med Linda kommer också sättas upp då. Välj en tid senast onsdag 29/4 tack! 

Tisdag 28/4 kommer barnen i år 3 få ta del av en workshop som heter "Våra vilda världar". Två pedagoger från Skapande skola kommer till oss och håller i detta. Barnen ska få skapa egna fantasivärldar med hjälp av olika bildtekniker. Spännande!

Vi vill påminna om att torsdag 30/4 är en studiedag och skolan är stängd.

Vi tydliggör också att vi lärare i 2-3:an har en gemensam mailadress - samma som tidigare: linda.sernerup@montessorigsm.com

Maria fungerar som mentor för alla 3:or och Eva L för alla 2:or fram till sommaren.

Viktig information om idrotten: Måndagen den 27/4 och tisdagen den 28/4 kommer barnen att byta dag för sin idrott. De som brukar ha idrott på måndag har istället på tisdag, de som brukar ha på tisdag har på måndag istället. Det gäller endast denna vecka. Fr.o.m den 4/5 kommer barnen att ha utegympa. Då byter vi inte om, men de behöver ha bra skor med sig.

Simundervisningen kommer att äga rum v. 21-23. Vid 15 tillfällen kommer barnen att besöka Rosengårdsbadet. Under dessa veckor har barnen ingen vanlig idrott i skolan. Mer info i nästa hembrev.

Skön helg till er alla!

Hälsningar

Maria, Eva L och Eva Å

 

 

infobrev v. 12

Hej!

Så har våren visat sig från sin bästa sida! Det är full aktivitet bland barnen på skolgården med bl.a. kulor, hopprep och fotboll. I veckan har det varit en del diskussioner kring lagindelning och spelet på fotbollsplanen. Marc kommer nu att vara ett vuxet stöd på fotbollsplanen fram till påsk och vi hoppas att det ska skapa ro och ge alla möjlighet att ha roligt på rasterna!

4-5:orna på skolan deltar i en tävling som heter Batterijakten. Det handlar om att ta hand våra använda batterier. De samlar in batterier t.o.m. onsdag så ni som har använda batterier hemma får gärna skicka med dem till skolan. Tävlingen är att samla in så många kilo batterier som möjligt!

Treorna är bra igång med de nationella proven. Alla kämpar på och gör sitt bästa. Resultaten får ni veta när alla prov är gjorda och rättade. Maria kommer då att ha utvecklingssamtal med de treor som ännu inte har haft det men alla treor kommer att få möjlighet att veta sitt barns resultat innan terminen är slut.

De tvåor som har Eva som mentor kommer att ha utvecklingssamtal fr.o.m. v. 16. Lista med tider kommer att sitta på väggen utanför svenskrummet på måndag 23/3. Teckna er gärna för en tid - helst innan påsklovet.

Treorna har börjat läsa berättelser för ettorna på torsdagar vilket har varit väldigt uppskattat!

Vi har pratat igenom skolans trivselregler och funderat på om det finns något vi vill ändra på eller lägga till. Många kloka tankar kom från barnen. Nu lämnas våra synpunkter vidare till Elevrådet och en ev. revidering av trivselreglerna görs inför höstterminen och nytt läsår.

Linda arbetar sin sista dag fredag 27 mars. Då blir det även lite påskpyssel. Vecka 14 är det påsklov och endast fritids är öppet.

Vi ser nog alla fram emot lite ledighet och så ses vi igen tisdag 7 april.

Vi önskar er alla en riktigt GLAD PÅSK!

Hälsningar

Eva, Maria och Linda

Infobrev v.10

Hej alla barn och föräldrar i 2-3!

Nu kan vi se flera tecken på att våren är på väg! I klassrummen har vi små pärlhyacinter. Ute är det varmare i luften och solen tittar fram mer och mer.

Efter sportlovet har vi fortsatt vårt religionstema med att lära oss mer om Islam och vi var på ett intressant studiebesök i moskén. Efter våra två studiebesök har vi skrivit en sammanfattande text som ni säkert ha läst i barnens religionshäfte. Detta häfte var ju läxa den här veckan och idag fredag avslutade vi temat med en frågesport i klassrummen. Stort beröm till alla barn som har lärt sig så mycket om de tre religionerna! Fantastiskt duktiga allihop! Nästa gemensamma tema är teknik och kommer att komma igång lite längre fram i vår.

Tvåorna har skrivit en fortsättning på Husie biblioteks skrivarstafett och nu lämnar vi över stafettpinnen till den sista skolan som ska skriva avslutningen på den spännande berättelsen om vattenmonstret Patrik i Husie Mosse. Alla har också ritat en fin bild. Hela berättelsen kommer sedan att finnas på nätet och vi kommer även att skriva ut den så att alla barn kan få sätta ihop berättelsen med sin egen bild som ett minne.

Nästa vecka (v.11) startar vi så smått med de nationella proven i matematik och svenska för treorna. Det är ingenting som barnen ska oroa sig över utan det är uppgifter som är som de uppgifter de är vana vid att göra i skolan. Försök att avdramatisera det precis som vi gör här i skolan så kommer det att gå alldeles utmärkt.

Till sist en påminnelse! Vi har lånat böcker från biblioteket och nu är det dags att lämna tillbaka dessa. Vi saknar några böcker och ber er därför att titta hemma om någon bok kan finnas där. De är märkta med Malmö Stadsbibliotek på baksidan. Ta med dem till skolan på måndag, tack!

Nu finns en lista uppsatt utanför svenskrummet till Lindas mentorsbarn så att de kan teckna sig för en samtalstid. Gör gärna det så snart som möjligt. Övriga barn i 2-3 kommer att ha sina utvecklingssamtal senare under vårterminen.

Ha en trevlig helg!

Hälsningar

Linda, Eva och Maria

 

 

 

Infobrev v. 6

Hej alla barn och föräldrar!

Nu är vi i gång för fullt med vårt tema om olika världsreligioner. Vi började med att titta på en film om asagudar och samtala kring tron på vikingatiden och har sedan fortsatt med att lära oss om kristendom. I onsdags gjorde vi ett besök i Husie kyrka. Där träffade vi prästen Anders som berättade för oss och visade oss runt. I skolan har barnen sedan fått arbeta vidare med texter och bilder i ett religionshäfte. Nästa vecka fortsätter vi med judendom och efter lovet kommer vi att lära oss om islam. Onsdagen den 25/2 kommer vi att göra ett besök i moskén på förmiddagen.

Treorna har arbetat inom flera olika matematikområden den senaste tiden. Till exempel volym, algoritmer, division och första testet på tabellerna 1-5. Bra kämpat, tycker vi!

På idrottslektionerna nästa vecka kommer skolsköterskan Kerstin till oss en liten stund. Hon kommer att prata om vad vi ska göra om vi t.ex. stukar foten, får näsblod eller liknande. Hon kommer även att prata hygien som har med idrottsaktivitet att göra. Barnen får möjlighet att ställa frågor.

Vi vill påminna om att era barn ska läsa en stund hemma varje dag och att ni föräldrar sedan fyller i det gula läskortet. Läskortet ska lämnas in ifyllt till oss varje fredag tillsammans med den övriga läxan. Tack för hjälpen! 

Vi ber er också att hjälpa till med att träna klockan hemma. Barnen tränar förstås mycket i skolan också, men det räcker inte riktigt. En del är framförallt osäkra på den analoga klockan (klocka med visare).

Barnen i år 2 kommer efter lovet att delta i en "Skrivstafett" som Husie bibliotek anordnar. I en skrivstafett turas klasser, från olika skolor i vårt närområde, om att skriva kapitel i en berättelse. Berättelsen kommer att finnas att läsa på en blogg. Spännande!

Barnen i år 2 kommer att vaccineras mot mässling, röda hund och påssjuka tisdagen den 3/3. Barnen har idag fått information med sig hem och vi ber er fylla i vaccinationstillståndet och lämna till skolan senast 13/2. 

Vecka 8 är det sportlov. Vi önskar er en härlig, vintrig ledighet! Nästa infobrev kommer v. 10.

Trevlig helg!

Maria, Linda och Eva

 

Infobrev v. 4

Hej igen!

Nu är vintern här och det har t o m fallit några snöflingor! Med detta vill vi påminna er om att barnen behöver ha varma kläder, vantar, mössa, överdragsbyxor och ombyte ifall de blivit våta.

I förra veckan uppträdde tvåorna med Tvåornas Kör på Moriskan i Folkets Park. Vilken fantastisk kväll - barnen var verkligen duktiga! Dagen efter deltog de i en invigning av Kretseum i Hyllie. De sjöng vackert för inbjudna gäster och detta uppskattades mycket. I skolan har tvåorna sedan fått skriva och berätta om dessa två upplevelser. Vilken rolig, spännande vecka det var!

I nästa vecka kommer vi äntligen att starta upp vårt gemensamma tema om världreligioner. Vi kommer huvudsakligen att lära oss mer om religionerna kristendom, islam och judendom och vi kommer bl a att göra flera studiebesök under temats gång.

På idrottslektionerna fram till påsklovet kommer alla barn att få planera och genomföra en valfri uppvärmningslek/aktivitet tillsammans med en eller två kompisar. Infolapp delas ut veckan innan det är dags. Det finns möjlighet att planera på fritidstid.

Vi har just nu en extra vuxenresurs i 2-3:an. Björn kommer att vara hos oss även nästa vecka.

Vi önskar er alla en fin helg!

/Linda, Eva och Maria

 

Första infobrevet v. 2 2015

God fortsättning och välkomna tillbaka till en ny termin!

Extra välkomna till Parina och Melwin som börjar hos oss i år 3 den här terminen. Albi har slutat och vi önskar honom lycka till på hans nya skola.

Den här terminen har inletts med ett gemensamt värdegrundstema för hela skolan. Vi hade en mycket trevlig dag i Torup med många olika aktiviteter. Under nästa vecka kommer ni kunna ta del av detta på väggarna i skolan. Idag har vi arbetat med ordet Vänskap. Vi har bl.a. berättat en fabel, pratat kring vänskap och gjort en värderingsövning. Nästa vecka kommer vi att arbeta med orden Ansvar, Respekt och Rättvisa. Därför blir det ingen slöjd eller idrott nästa vecka. Vi kommer att ha samarbetsövningar i idrottshallen på måndageftermiddag. Alla börjar 8.30 på måndag.

Nu är det dags att byta slöjdgrupp. Slöjden startar den 19 januari kl. 8.00. Barnen som har träslöjd ska lämnas av er föräldrar kl. 8.00 utanför Husie bibliotek där P-O Ask möter er. Vi hoppas att ni kan hjälpa oss med detta, annars får ni höra av er till oss. Textilslöjden är här på skolan i matsalen och börjar kl. 8.00.

På tisdagkväll är det dags för tvåorna att sjunga på Moriskan i Folkets Park. Detta ser vi mycket fram emot! Vi träffas på Moriskan kl. 18.40 och då får alla sin T-shirt. Vi ber er föräldrar att ta hand om ytterkläderna. 

onsdag hämtas alla tvåor av kulturbussen kl. 10.30 för att åka till Hyllie och invigningen som vi ska sjunga på. Vi blir bjudna på lunch där (dricka och baguette) och därefter sjunger vi våra tre sånger. Alla har idag fått med sig hem ett häfte med sångerna så att de kan öva hemma också. Vi är tillbaka på skolan kl. 13.00. Barnen slutar som vanligt kl. 13.45.

Första läxan kommer tisdag 20 januari.

Vi önskar er en trevlig helg!

Hälsningar Linda, Eva och Maria

 

 

 

sista infobrevet v. 50

Hej!

Först och främst ett stort tack till alla treor för ett mycket fint och stämningsfullt Luciatåg i torsdags morse! Det gjorde ni riktigt bra!

Nu har vi bara en skolvecka kvar och sedan är det ett välförtjänt jullov som väntar. Förra veckan var vi på ett mycket trevligt bokprat på Husie Bibliotek och vi lånade många böcker med oss tillbaka till skolan. De här böckerna får barnen läsa i skolan.                                                   

Idag (fredag 12/12) åkte vi till Europaportens skola och såg deras fantastiska julshow med elever från förskoleklass till årskurs 9. Det var vacker sång och härliga danser! Vi avslutade dagen och veckan med att tända tredje ljuset i adventsljusstaken och läsa HC Andersens berättelse "Flickan med svavelstickorna".

Sista skolveckan: Vi har idrott som vanligt måndag/tisdag och vi avslutar terminen med att dansa juldanser.

tisdag förmiddag har 2-3 en pysseldag. Vi ber alla barn att ha med sig tre clementiner den här dagen!

onsdag blir det Klassens timme med uppträdande av de elever som vill. Detta är något som har kommit upp på klassrådet och nu är det dags att genomföra det! Barnen som vill visa något kommer att få möjlighet att öva på fritids också.

fredag är det skolavslutning. I år kommer vi i F-3 att samlas i matsalen på förmiddagen och sjunga stämningsfulla julsånger tillsammans. Vi äter jullunch och gröt kl 11 och därefter är skoldagen slut och fritids tar över och julledigheten startar!

Vi vill önska er alla en riktigt fridfull och trevlig jul och nyår!

Vårterminen startar igen torsdag 8 januari kl. 8.30.  Terminen startar med en gemensam utflyktsdag till Torup för hela skolan. Den här dagen är vi utomhus hela dagen så ha bra med kläder på er! Detta blir en uppstart på ett gemensamt värdegrundstema för hela skolan som kommer att pågå även veckan efter. Mer information om detta kommer att komma från skolledningen.

Till sist vill vi påminna tvåorna om att den 13/1 är det konsert med Tvåornas kör och dagen efter 14/1 kommer vi också att uppträda med några av sångerna.

men allra sist - GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR! Tack för den här terminen!

Juliga hälsningar från Linda, Eva och Maria

 

 

Infobrev v 48

Hej alla barn och föräldrar!

Nu börjar det närma sig jul och idag har vi uppmärksammat 1:a Advent i klassen. Vi har haft mysiga samlingar där vi har tänt första ljuset i ljusstaken och pratat om vad ordet advent betyder - nämligen ankomst.

Här kommer lite information om vad som händer den närmsta tiden:

Onsdag 3/12 går vi till biblioteket och lånar böcker som barnen ska ha här i skolan. Vi kommer även att lyssna på bokprat som biblitekarien håller i. Vi går från skolan efter lunch och kommer tillbaka något senare den dagen, ca kl 14.00.

Vi ser fram emot Luciafirandet torsdagen den 11/12. Treorna övar för fullt och de är jätteduktiga! De har fått ett infobrev om Lucia med sig hem. Barnen har även fått ett häfte med sånger och det är bra om de tränar lite där hemma. Som vi tidigare har skrivit så börjar Luciafirandet kl 8.30 och treornas föräldrar och syskon är hjärtligt välkomna till skolan då. På eftermiddagen kommer vi även "Lussa" på Husiegårds äldreboende, vilket brukar vara mycket uppskattat. Vi är tillbaka lite senare på skolan den dagen, ca kl 14-14.30.

Fredag 12/12 ska vi se en julkonsert på Europaporten. Bussen hämtar oss kl 8.30 så alla måste vara på skolan kl 8.20 den dagen. Vi äter lunch som vanligt på skolan.

Barnen har önskat att vi ska ha "Klassens timme" onsdag 17/12. Detta kom upp på klassrådet och den som vill framföra något för klassen får tillfälle att göra det då. Trevligt initiativ från barnen tycker vi!

Julavslutningen är fredag 19/12. Mer information om detta kommer i nästa infobrev.

Tvåorna är igång och tränar på alla sånger till "2:ornas kör". Barnen tycker det är roligt och de är jätteduktiga! Tisdag 13/1 kl 19.00 är det dags för uppvisning på Moriskan i Folkets Park.  Alla föräldrar och syskon till barnen i år 2 är välkomna. Vi skolpersonal finns på plats med det är ni  föräldrar som ansvarar för era barn under tiden vi är där samt för transport dit och hem. I nästa vecka får barnen en inbjudan.

Dagen efter, onsdag 14/1, har tvåorna blivit inbjudna av Hannes mamma Helena, att delta i en invigning i Hyllie där barnen ska framföra några sånger från "2:ornas kör". Detta kommer ske under skoltid. Vi tackar för den inbjudan och ser fram emot detta.

Barnen får sin sista läxa för denna termin nästa vecka.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Hälsningar Eva, Linda och Maria

 

 

 

Infobrev v 46

Hej igen!

Oj, vad tiden går fort - julen närmar sig med stormsteg!

Era barn jobbar på för fullt med olika arbetsuppgifter. 2:orna har introducerats i multiplikation, de är igång med egna forskningar om djur och en hel del skriver egna berättelser. 3:orna har börjat med geografi - kartkunskap. Barnen är nyfikna och sugna på att lära! Vi kommer dessutom snart att börja ett tema om olika religioner, vilket kommer att sträcka sig en bit in på nästa termin.  Mycket på gång, alltså!

Mer info kommer här:

- Vår skola har arbetat länge för att bli miljöcertifierad och få hissa Grön flagg. Nu är vi där! För att fira detta kommer hela skolan att samlas på skolgården en stund onsdagen den 19/11. Då ska flaggan hissas för första gången. Våra 2-3:or kommer att framföra två sånger under denna högtidliga stund.

-Onsdagen den 3/12 kommer vi att besöka Husie bibliotek för bokprat och boklån. 

- Enligt tradition är det barnen i år 3 som står för Luciafirandet på vår skola. Vi kommer att fira Lucia torsdagen den 11/12 kl 8.30. Föräldrar till barn i år 3 är då hjärtligt välkomna att titta! Mer info om Lucia kommer inom kort.

- Alla barn har fått en trafikkalender med sig hem i början av terminen. Vi tänker föreslå för barnen att delta i novembers aktivitet som handlar om att rösta fram årets idrotts-stjärna. Titta gärna på hemsidan www.trafikkalendern.se

Vi hade en fantastisk läsdag i torsdags då vi uppmärksammade Internationella läsdagen!

Hälsningar

Eva, Maria, Linda

 

infobrev v. 42

Hej alla föräldrar i 2-3!

Treorna fick en intressant visning av några verk i utställningen på Moderna Museet. Därefter fick vi möjlighet att skapa själva i deras fina verkstad. Moderna museet har många trevliga arrangemang som det går att läsa mer om på affischen i kapprummet.

Tvåorna träffade Margareta och Catrin från Tvåornas kör för första gången i fredags. De kom till vår skola och övade alla sångerna med oss. Vi fick mycket beröm! Öva gärna sångerna hemma. Alla barn har fått ett häfte med sångerna men det går även att hitta dem på Youtube. Sök tvåornas kör 2014. Där kan ni även ta del av rörelserna till låtarna. Nästa gång de kommer och övar med oss är fredag 7/11.

I En läsande klass har vi nu börjat använda oss av lässtrategin Detektiven. Vi tar reda på vad okända ord i texten betyder men även en del uttryck. Vi samlar dessa ord i ett stort förstoringsglas på väggen i svenskrummet.

Utanför svenskrummet sitter det nu listor med datum och tider så att ni kan teckna er för utvecklingssamtal. Samtalen startar efter höstlovet och det är mentor, förälder/föräldrar och barn som träffas.

Vi har pratat om hösten och gjort en fin och rolig bilduppgift med diskborstar som snart kommer att pryda våra väggar.

Sista veckan före lovet händer följande:

* måndag 20/10 åker tvåorna till Kulturskolan för att ta del av en dansföreställning som heter "Jag vara Jag - KolKo ink." Vi är tillbaka på skolan kl. 11.15 och äter vår lunch då. Vi äter vår frukt innan vi åker.

* fredag 24/10 uppmärksammar vi att det är FN-dagen.

Fler krokar och lådor har kommit till kapprummet. Titta gärna efter så att ditt barn har sina kläder och stövlar vid sin egen plats. Det behövs extrakläder när vi nu går mot en regnigare och blötare årstid. Inneskor är också bra att ha.

 Vi hoppas att ni får ett skönt höstlov v. 44!

Hälsningar Linda, Eva och Maria 

 

Infobrev v.40

Hej igen!'

Nu var det dags för lite ny information:

- Onsdagen den 8/10 åker år 3 buss till Moderna museet för att ta del av utställningen " Platser för fantasin". Vi kommer att äta lunch något senare än vanligt denna dag, så det är bra om barnen har med sig frukt och en smörgås som de kan äta under förmiddagen.

- Måndagen den 20/10 kommer år 2 att få se en dansföreställning på Kulturhuset på förmiddagen. Mer info kommer om detta.

- Onsdagen den 15/10 kl. 18-20 hälsar vi er föräldrar varmt välkomna till föreläsningen "Uppkopplad & bortkopplad" med vår kurator Christina Åkerberg. Barnen har idag fått en lapp med sig hem om detta. Anmäl er via mail direkt till Christina: christina@relationsutveckling.com  Först till kvarn!

- Snart är det dags för utvecklingssamtal för barnen i 2-3:an.  Vi kommer att sätta upp listor med tider utanför vårt svenskrum måndagen den 13/10. Var snälla och teckna er för en tid så fort som möjligt. Samtalen startar i vecka 45. Välkomna!

Vi vill också passa på att berätta lite om vad vi arbetar med just nu i klassen:

Treorna tränar sig på ordklaser. De håller också på att i grupper författa ett eget slut på den spännande boken "Drakens håla". De är verkligen jätteduktiga och de tycker det är roligt. Barnen i trean arbetar även med "Faxuellt" en gång i veckan. Då pratar vi tillsammans om olika nyheter i Sverige och i världen. Titta gärna på "Lilla Aktuellt" hemma!

Tvåorna tränar sig på att forska om djur och växter. De lär sig att skriva ihop en faktatext utifrån en tankekarta. Vi håller just nu på med en gemensam forskning om igelkotten, sedan ska de få välja själv. De är mycket sugna på att själva få forska - kul!

Ha en härlig helg!

önskar

Linda, Eva och Maria

 

 

infobrev v. 38

Hej!

Vi hade en mycket trevlig förmiddag i Torup. Vi fick en guidad visning av en entusiastisk naturpedagog som visade både svampar och fåglar. På vägens gång fanns det matematikuppgifter som vi löste tillsammans.

Dagen efter var det dags för Skoljoggen och mycket beröm till alla barn som sprang och joggade många varv runt Groddammen.

På måndag och tisdag börjar vi med inneidrott. Ta med ombyteskläder, skor och handduk.

Vi har börjat öva sångerna till Tvåornas kör som Kulturskolan håller i. De kommer att komma ut till oss och öva vid tre tillfällen under höstterminen. I början av nästa termin kommer vi att ha en konsert tillsammans med andra tvåor i Malmö. Alla tvåor har fått ett sånghäfte med sig hem. Träna gärna på texterna hemma. Mer info kommer.

Vi är igång med En läsande klass. Vi berättade mycket om detta på föräldramötet och det finns ett infoblad uppe i korridoren för er som inte var på mötet. Just nu läser vi boken Drakens håla och använder läsfixaren Spågumman. Be gärna ditt barn berätta mer.

Tack till alla som kom till vårt föräldramöte! Här kommer en sammanfattning från mötet:

* Vi har ny organisation med 2-3 på ovanvåningen och F-1 där nere. I 2-3 är Linda, Maria och Eva mentorer. I klassen arbetar även Benni och Carina. Jennie Tomej har engelska med år 2, P-O Ask har träslöjd, Annett Bengtsson har syslöjd och Peter Löfman har barnen i musik. Vår kurator Christina Åkerberg har en timme i veckan i klassen. Just nu träffar hon år 3 och har samtal och värderingsövningar med dem.

* Vi berättar om schemat. Nytt är en gemensam fruktpaus utomhus för 2-3 varje förmiddag.

* Gemensamma tema det här läsåret: Demokrati, Religion och Teknik

* År 3 kommer arbeta med världsdelar, jordgloben och karta.

   År 2 kommer arbeta med sortering, klassificering och forskning om djur och växter.

* Skolan satsar på Ipads i F-3 och vi kommer snart att ha 20 Ipads. Just nu tittar vi på vilka appar i matematik, svenska och engelska som kan bli aktuella att börja med.

* Carina berättar och informerar om fritids verksamhet.

* Martin Åkerman och Christina Åkerberg presenterar sig. Är det någon som vill ha kontakt med Christina finns det visitkort utanför skolsköterskan eller kontakta oss så hjälper vi er.

* Föräldrarådets representanter från 2-3 är Camilla, Gustavs mamma och Jesper, Siris pappa. Deras mailadresser finns på klasslistan.

* Klassföräldrar: Dilber, Evins mamma och Gûnes, Khans mamma

* Nationella Prov för år 3 är v.11-v.20 (9/3-15/5). Vi beviljar inga ledigheter under den här perioden.

* IUP - individuell utvecklingsplan för varje elev, kommer under hösten att se lite annorlunda ut. Det är nya direktiv för att förenkla och underlätta lärarnas administrativa arbete. Vi kommer att användas oss av en IUP utformad av Skolverket. Skriftlig information kommer ges vid ett tillfälle per läsår. Terminens utvecklingssamtal börjar efter höstlovet, och listor med tider och datum meddelar vi när de finns uppsatta utanför svenskrummet.

En del föräldrar har uppmärksammat oss på att trafiksituationen utanför skolan är ibland kaotisk på morgonen när många kommer samtidigt för att lämna sina barn. Det hade underlättat om alla som har lämnat av sina barn kör vidare på gatan och runt kvarteret istället för att försöka vända och köra tillbaka samma väg.

 

Vi önskar er en trevlig helg!

Maria, Eva och Linda

 

 

Infobrev v.36

Hej!

Då har vi varit igång några veckor i skolan. Vi har haft en härlig start i 2-3:an! Roligt med många nya kompisar i klassen! Välkomna! Vi har bl.a. gått mattepromenad på Husie Mosse, haft samarbetsövningar och övat med våra brandkompisar. Alla är också bra igång med sina planeringar. Idag har vi sett en film om demokrati  och haft diskussioner kring valet.

Linda och Eva arbetar 80 % och är lediga på torsdagar. På torsdagar har barnen bl.a. musik med Peter och engelska med Jennie (år 2) och med Maria (år 3).

Första läxorna kommer att delas ut på tisdag och ska vara med tillbaka i skolan på fredag.

Skolsköterskan Kerstin vill träffa alla barn för en kort undersökning av längd, vikt och syn. Hon kommer att börja med år 2 den 15 september och fortsätter med år 3 på måndagar och tisdagar några veckor framöver.

Klassen har två representanter till Elevrådet. I år är det Benjamin och Clara. Representanter i Miljörådet är Evin och Jack M.

Viktiga datum:

* ONSDAG 10 SEPTEMBER KL. 18-19.30 FÖRÄLDRAMÖTE. Välkomna!  Om ni har något speciellt som ni vill att vi tar upp vid mötet så maila oss senast på måndag.

* Idrott v. 37 -  ingen idrott måndag 8/9 däremot blir det brännboll för hela 2-3 tisdag eftermiddag.

* Tisdag 16 september åker vi till Torup. Där kommer vi att gå en av Torups nya temastigar. Vi har valt Mattestigen. Bra skor och kläder samt ta med matsäck den här dagen. Vi är tillbaka till 13.45. Ingen idrott måndag 15/9 eller tisdag 16/9.

* Onsdag 17 september är det dags för Skoljoggen på förmiddagen. Var gärna idrottsklädd den här dagen och ta med frukt och vattenflaska.

 

Ha en trevlig helg!

Linda, Eva, Maria

 

 

 

Läsårets sista veckobrev

Hej alla barn och föräldrar!

Tänk att vi redan är framme vid läsårets sista dagar! En härlig sommar väntar oss nu.

-Vad trevligt att det var så många som kom på vårt "Öppet hus". Barnen såg så stolta ut då de visade runt er. Hållbar utveckling har varit ett tacksamt och spännande tema. Barnen har blivit riktiga miljöexperter!

I måndags var 2-3:orna iväg på stadsvandring i Malmö stad. Glada barn, en klarblå himmel och spännande sevärdheter gjorde att dagen blev väldigt lyckad. En härlig lunchpaus fick vi i skuggan av ett träd utanför Sankt Petri kyrka. En läskande glass fick vi vid "Sollekplatsen" i närheten av Turning Torso. Vi hoppas att era barn kommer att berätta om det de lärt sig när ni passerar nästa gång.

På måndag har 3:orna sin sista träslöjdslektion. P-O är väldigt nöjd med 3:ornas insats ska ni veta.  Lektionen kommer att pågå hela förmiddagen (som kompensation för att de missade måndagens lektion). Under tisdagen kommer treorna att få hälsa på i 4-6:an.

På onsdag 11 juni kommer hela F-3 ha en gemensam friidrottsdag. Barnen ska var klädda i smidiga kläder och skor samt ha med en matsäck för hela dagen (frukt, dryck och lunch). Smörj in barnen med solkräm om det är väldigt soligt.

Titta igenom era hyllor hemma ifall det finns några av skolans böcker, och lämna tillbaka dem innan sommarlovet är ni snälla. Vi hoppas att ni barn fortsätter läsa under sommaren. - Det är viktigt att man inte gör paus i sitt läsande! Ett tips är att nappa på Malmö biblioteks erbjudande om att delta i "Sommarboken". - Läs 5 böcker så får du en bok!

Flera trivselenkäter har kommit in, men inte alla. Det är viktigt att vi får in dem snarast så att vi kan sammanställa dem.

Så till skolavslutningen: Skolavslutningen är, som vi berättat tidigare, på torsdag kväll 12 juni, kl. 17.00-18.30. Barnen kommer att sjunga på en scen ute på gräsmattan. Vi kommer även att avtacka Eva och Janet som ju ska gå i pension nu till sommaren samt hälsa vår nya rektor, Martin Åkerman, och vår nya biträdande rektor Mia Hagelin välkomna.

Efter avslutningen kommer vi att ta med barnen upp i klassrummet en liten stund och önska dem en trevlig sommar samt ge dem sina "sommarpåsar". Därefter kommer de ut till er föräldrar på skolgården igen. Vill man så är man välkommen att ha med sig en fikakorg och slå sig ner på gräsmattan och avnjuta den, i den förhoppningsvis sköna sommarkvällen.

Det finns många kvarglömda kläder här på skolan. Ta en titt! Fritids låter även hälsa att alla  barn ska tömma sin plats i kapprummet då de går på sommarlov. Alla skor och kläder ska tas hem!

Vi vill önska våra 3:or stort lycka till i höst, då de ska börja i 4:an. Ni är alltid välkomna att komma och hälsa på oss! Vi vill även önska Elina i 2:an lycka till på din nya skola!

Vi tackar för ett fint läsår tillsammans med er barn och föräldrar!

Ha en härlig sommar så ses vi igen den 20 augusti kl. 10.00.

Stor sommarkram från oss!

Eva, Maria, Linda och Eva

 

 

Infobrev v. 20

Hej alla föräldrar och barn!

På tisdag den 20/5 är ni välkomna på Öppet hus kl 18-20. Då kommer barnen att visa er runt och vara era guider. Detta avslutar vårt miljötema som vi kallar "Hållbar utveckling". Vi hoppas verkligen att alla kan komma så att barnen har möjlighet att visa sina kunskaper för er. Välkomna!

Vi har fått en ny elev i 1-3:an. Han heter Oliver och går i 2:an. Välkommen till oss Oliver! En ny klasslista skickas ut idag.

Måndag 19/5 är det idrott för ALLA TVÅOR utomhus. Ta med ombyteskläder och handduk så hoppas vi att vi kan byta om. Ingen idrott för år 3.

Onsdag 21/5 ska år 3 på besök till Kulturskolan på eftermiddagen. Vi ska ha musikprovning. Vi är tillbaka ca 14.30 och barnen får mellanmål då. Ta med en extra frukt.

Adam Music School kommer till oss och informerar på fredag 23/5 om deras verksamhet.

Måndag 2/6 avslutar 2-3:orna sitt tema om närområdet genom en stadsvandring i Malmö. Vi samlas på skolgården kl. 8.15 och är tillbaka kl. 13.30. Ta med matsäck och dryck som motsvarar lunch. Kom i tid!     OBS! Ingen idrott och slöjd den här måndagen!

11/6 friidrottsdag F-3.

12/6 skolavslutning kl. 17.00-18.30

5/6 sista hembrevet.

Vi ses på tisdag!

Linda, Eva, Eva och Maria

 

 

infobrev v. 17

Hej igen alla barn och föräldrar!

Hoppas ni haft ett riktigt skönt påsklov - vädret har ju varit helt underbart!

Första skoldagen efter lovet hade vi en Skräpplockardag, då vi plockade skräp i vårt närområde. Vi sopsorterade och lärde oss även mycket om Allemansrätten. Allt detta passade fint in i vårt miljötema. Vi fortsätter vårt miljötema tisdagen den 29/4, då vi kommer att ha en dag i vattnets tecken. 

Vi påminner om att fredagen den 2/5 är en lovdag. Fritids är öppet.

Angående idrotten: Vi kommer att ha idrott inomhus två tillfällen/veckor till. Sista gången blir den 5/5 respektive 7/5. Därefter är vi utomhus. Kläder efter väder.

År 2 och 3 fortsätter med temat om vår närmiljö. I detta tema kommer vi även att lära oss mer om olika samhällsfunktioner och yrken. Den 15/5 får vi besök av en sjuksköterska och en brandman som ska berätta om sina yrken.  De gula böckerna som barnen har haft i läxa ska tillbaka till skolan igen.

Vi påminner om att alla tvåor ska träffas den 6/5 kl 18.40 i Folkets Park på Moriskan och sjunga sångerna från "Tvåornas kör". Vi ser fram emot en trevlig konsert!

Hälsningar Linda, Eva, Eva och Maria

Infobrev v. 14

Hej alla barn och föräldrar!

Tänk att det snart är påsklov, så fort tiden går! Här kommer ny information till er:

Vi har besök av en lärarkandidat från Tyskland, Bianca, denna och två veckor till. Hon pratar både svenska och tyska.

3:ornas utvecklingssamtal startar i början av maj. Tider för samtalen kommer att sättas upp utanför svenskrummet fredagen den 25/4. Var snälla och skriv upp er så fort som möjligt, tack. Välkomna!

Den 8/4 kommer barnen i år 2 att besöka Husie församlingshem för en påskvandring. I 1-3:an kommer vi även att läsa och samtala kring berättelser ur Bibeln som handlar om påsken.

Christina Åkerbergs föreläsning "Våga vara vuxen" fick tyvärr ställas in pga för få anmälningar. Vi kommer inom kort att skicka ut en intresseanmälan om en ny föreläsning i vår. Var snälla och fyll i och återlämna den till oss, så att vi vet hur intresset ser ut. Vi hoppas på stort gensvar!

Efter påsklovet, onsdagen den 23/4, kommer F-5 att ha en Skräpplockardag (Håll Sverige Rent). Det passar mycket bra in i vårt miljötema. OBS: Denna dag har ettorna ingen idrott. Idrott för år 2 som vanligt.

Vi vill att ni bokar tisdagen den 20/5! Då är ni välkomna på Öppet Hus kl. 18.00-20.00. Barnen kommer då att vara era guider och visa er vad vi arbetat med i vårt tema om Hållbar utveckling. Mer info kommer.

Vecka 16 är det påsklov. Vi påminner om att tisdagen direkt efter lovet (22/4) är en studiedag, och barnen är lediga.

Nästa infobrev skriver vi fredagen den 25/4, v 17.

Ha ett riktigt skönt lov och GLAD PÅSK!

önskar

Linda, Eva, Maria och Eva

 

 

 

Hej igen!

Dags för lite ny info till er:

Nu har barnen fått användning för de insamlade plastkorkarna. De har gjort riktigt fina konstverk av dem, minsann! Tänk vad man kan göra med skräp... Tack för att ni hjälpte till att samla in.

Vår kurator Christina Åkerberg har haft en "Etikdag" med barnen i 1-3:an. Viktiga diskussioner som bl. a handlade om våra olika behov, att vara avundsjuk, att följa sitt hjärta och göra bra saker mot varandra.

Ni föräldrar har också fått en inbjudan till Christina Åkerbergs kostnadsfria föreläsning "Våga vara förälder" den 27/3 kl 18.00-20.30. Det blir säkert en mycket givande kväll och vi hoppas att så många som möjligt vill komma. Än så länge har vi fått in få anmälningar. Var snälla och lämna in talongen så fort som möjligt så vi vet  om ni kommer eller inte. VÄLKOMNA!

Vi påminner alla föräldrar till barn i år 2 att komma och skriva upp er för utvecklingssamtal på listor utanför svenskrummet. Teckna er senast onsdagen den 26/3, eftersom vi ska hinna förbereda varje samtal.

Slöjden år 3: Måndagen den 24/3 har slöjdgrupp 1 sin sista träslöjdslektion. Måndagen den 31/3 startar träslöjden för slöjdgrupp 2.

Tisdagen den 1/4 kommer barnen i år 2 att åka buss till Expressteatern och se föreställningen "Prima Vera". Ta frukt med som vanligt. Vi äter lunch i skolan efteråt.

Nu har vi löss i klassen igen. Det är viktigt att ni alla tittar igenom ert barns hår så att vi slipper spridning!

Det kan vara bra för er att veta att vi har pratat allvar med barnen. Det handlar om att vara rädda om vårt arbetsmateriel. Just nu är det mycket slarv med att lämna tillbaka materiel på rätt plats. Det har även försvunnit saker, det göms undan saker och en del materiel är inte kompletta längre. Vi ber er prata med era barn om detta. Vi behöver ju vårt fantastiska arbetsmateriel i bra skick och på rätt plats!

Ha en skön helg!

Linda, Maria, Eva och Eva

Infobrev v. 12

Hej igen!

Dags för lite ny info till er:

Nu har barnen fått användning för de insamlade plastkorkarna. De har gjort riktigt fina konstverk av dem, minsann! Tänk vad man kan göra med skräp... Tack för att ni hjälpte till att samla in.

Vår kurator Christina Åkerberg har haft en "Etikdag" med barnen i 1-3:an. Viktiga diskussioner som bl. a handlade om våra olika behov, att vara avundsjuk, att följa sitt hjärta och göra bra saker mot varandra.

Ni föräldrar har också fått en inbjudan till Christina Åkerbergs kostnadsfria föreläsning "Våga vara förälder" den 27/3 kl 18.00-20.30. Det blir säkert en mycket givande kväll och vi hoppas att så många som möjligt vill komma. Än så länge har vi fått in få anmälningar. Var snälla och lämna in talongen så fort som möjligt så vi vet  om ni kommer eller inte. VÄLKOMNA!

Vi påminner alla föräldrar till barn i år 2 att komma och skriva upp er för utvecklingssamtal på listor utanför svenskrummet. Teckna er senast onsdagen den 26/3, eftersom vi ska hinna förbereda varje samtal.

Slöjden år 3: Måndagen den 24/3 har slöjdgrupp 1 sin sista träslöjdslektion. Måndagen den 31/3 startar träslöjden för slöjdgrupp 2.

Tisdagen den 1/4 kommer barnen i år 2 att åka buss till Expressteatern och se föreställningen "Prima Vera". Ta frukt med som vanligt. Vi äter lunch i skolan efteråt.

Nu har vi löss i klassen igen. Det är viktigt att ni alla tittar igenom ert barns hår så att vi slipper spridning!

Det kan vara bra för er att veta att vi har pratat allvar med barnen. Det handlar om att vara rädda om vårt arbetsmateriel. Just nu är det mycket slarv med att lämna tillbaka materiel på rätt plats. Det har även försvunnit saker, det göms undan saker och en del materiel är inte kompletta längre. Vi ber er prata med era barn om detta. Vi behöver ju vårt fantastiska arbetsmateriel i bra skick och på rätt plats!

Ha en skön helg!

Linda, Maria, Eva och Eva

Infobrev v. 10

Hej alla föräldrar och barn!

Vi har fått en ny elev i 1-3:an. Han heter Benjamin och går i årskurs 2. Välkommen!

Alla tvåor och treor arbetar med ett nytt tema som handlar om närområdet. Vi pratar om begreppen land, landskap och stad. Vi har lärt oss lite om Malmös historia och idag har barnen fått i uppgift att lära sig mer om en sevärdhet i Malmö som de sedan ska redovisa om för sina klasskamrater.

I vårt andra tema "Hållbar utveckling" har barnen denna vecka fått måla vårblommor på returpapper. Vilka konstnärer vi har i 1-3:an! Nästa vecka fortsätter vi vårt skapande. Då ska vi göra skräpkonst och vi behöver fortfarande fler plastkorkar. Ta gärna med fler om ni har några hemma!

På tisdag den 11/3 ska barnen i år 3 se en filmföreställning. Filmen heter "A horse on the Balcony". Bussen hämtar oss redan kl 8.20 så barnen måste vara på plats redan kl 8.15 den dagen. Ta med en liten smörgås, frukt och dryck eftersom vi äter sen lunch den dagen.

Nationella proven i matematik och svenska för år 3 startar nästa vecka och håller på fram till den 16 maj.

Nu är det snart dags för barnen i år 2 att ha utvecklingssamtal. Lista med tider finns att teckna sig på utanför svenskrummet fr.o.m torsdagen den 13/3.

Modersmålsblanketten ska lämnas in senast den 14/3.

Tvåorna övar flitigt på alla sånger i "Tvåornas kör". De är jätteduktiga! Den 6 maj kl 19.00 är alla föräldrar till barn i år 2 välkomna till Moriskan i Folkets Park där barnen ska uppträda.

Trevlig helg!

Hälsningar Linda, Eva, Eva och Maria

 

 

Infobrev v.4

Hej igen!

Nu är vi igång ordentligt igen med skolarbetet. Barnen arbetar på flitigt med sina planeringar. Temat om Hållbar utveckling drar vi igång igen i v. 6. Den här gången har vi inte så mycket ny info till er men några punkter kommer här:

Ettorna kommer att ha inomhusidrott i pjäshallen varje onsdag fr o m nu.

Vi får en ny elev i år 2 som heter Vega. Hon börjar hos oss på torsdag. Välkommen!

Vi ber er hjälpa era barn med att hålla ordning bland kläder i kapprummet och rensa ut det som inte behöver finnas här. Se även anslag på dörren.

 

Ha en trevlig helg!

Eva L, Linda, Eva AB och Maria

 

Infobrev v. 2

Hej på er och god fortsättning!

Vi hoppas att ni har haft en skön julledighet och att ni har hunnit "ladda batterierna".

3:orna gav oss en fantastiskt fin Luciamorgon här på skolan och de spred även glädje för de boende på Husie gård.

Nu har en ny termin startat och det är härligt att träffa era barn som redan är i full gång med sitt skolarbete.

Vi hälsar två nya elever välkomna till oss i 1-3:an: Minja Månsdotter (år 1), och Kevin Sawicki (år 3).

Nytt för den här terminen är att Jonas inte längre är i 1-3 utan jobbar som lärare i 4-6. Det betyder att det är Linda som är idrottslärare för hela 1-3.

Idrotten startar vecka 3. Alla barn i år 1 kommer i nuläget att ha inomhusidrott på onsdagar (då de byter om) med start den 15 januari.

Idrotten för år 2-3: Den här terminen ska de barn som har haft idrott på måndagar ha idrott på onsdagar (på Videdals privata), och de som har haft idrott på onsdagar kommer att ha idrott i Pjäshallen på måndagar.

Infobrev har skickats hem till alla 3:or ang. träslöjden. Läs noga! Barnen i slöjdgrupp 1 startar redan nu på måndag.

Läxor startar v. 4: tisdag-fredag.

Vi kommer att en oförberedd brandövning inom kort. Barnen bör ha ett par extra strumpor i skolväskan.

Onsdagen den 15 januari ska barnen i år 2-3 åka till Malmö Opera och se "Tusen och en natt". Den här dagen ska de ha med sig en rejäl smörgåsfika(inkl. dryck), då vi äter lunch senare. Ingen idrott den dagen för 2-3:or!

Vi påminner om att barnen i år 2 ska vaccineras på måndag 13/1.

Linda är ledig och kommer åter 20 januari.

 

Det var allt från oss för denna gång!

Hälsningar

Eva, Maria och Eva

 

 

 

Infobrev vecka 50

Hej alla barn och föräldrar!

Här kommer årets sista infobrev.

Ettorna har varit på Kulturskolan och fått prova på dans, bild och teater. Det var mycket uppskattat! Är någon intresserad av Kulturskolans aktiviteter så gå gärna in på deras hemsida och läs mer.

Alla tvåor har fått en vaccinationslapp med sig hem från skolsköterskan. Detta tillstånd ska fyllas i och lämnas innan jullovet. Vasccinationen kommer att äga rum den 13 januari.

Vi ber er att återigen kontrollera era barns hår då det finns löss på skolan.

Husie bibliotek har som tradition att samordna en skrivarstafett för år 2 i Husie. Skrivarstafetten skrivs i bloggform och startar efter jullovet. Barnen i tvåan har introducerats i projektet och de ser fram emot att delta i detta.

Melvin har slutat i vår klass och går numera på Videdalskolan. Vi önskar honom stort lycka till!

Onsdagen den 18/12 är idrotten inställd. Idrotten startar åter enligt schemat vecka 3.

Den sista veckan kommer vi bl a att julpyssla och ha lite julmys. Tvåor och treor har tränat in en vokalsång resp. en engelsk julsång som de kommer att framföra för de yngre kompisarna.

Torsdagen den 19/12 är det avslutning och en aktivitetsdag utomhus för oss alla. Vi kommer att vara ute oavsett väder. Skoldagen börjar kl. 8.30. Fritis tar vid kl 13.00 då skoldagen slutar.

Vi vill tacka för en fin termin tillsammans med er och era barn. Vi vill också säga stort tack för all uppskattning i form av julblommor, choklad och julgotter! Ha ett riktigt trevligt jullov och på återseende onsdagen den 8/1 enligt schemat.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

önskar Eva, Linda, Maria och Eva

 

 

 

 

 

Infobrev v. 48

Hej!

I veckan har barnen i F-3 varit på en fin julkonsert på Konserthuset. Det kändes som en fin inledning på den nalkande julen.

På fredag kommer vi att prata om varför man firar Advent. Vi kommer även att läsa de bibliska berättelserna kring jul på våra samlingar framöver. I 1-3 har vi en liten tradition kring jul: Att mäta vår amaryllis. Det är alltid lika spännande. Vi kommer även att fixa en julkalender till barnen. Undrar vad det blir i år?

Treorna tränar luciasånger för fullt inför luciamorgonen den 13 dec. Då sjunger de för alla elever på skolan samt för föräldrar till barn i år. 3. Denna morgon måste treorna vara på plats redan kl. 8.00 för att hinna byta om. Luciatåget börjar kl. 8.30  i matsalen så det är viktigt att alla barn är på plats i tid.

Nästa vecka 3/12 och 4/12 ska barnen i år. 1 åka till Kulturskolan. Dessa dagar måste barnen vara på skolan senast kl. 7.55. Barnen ska ha med sig två frukter eftersom det blir lunch något senare än vanligt. Det blir ingen idrott för ettorna denna dag.

Fredagen den 6/12 går ettorna till Husie kyrka på krubbvisning.

Trevligt att vi har haft besök av föräldrar i skolan!

Torsdagen den 19 december är det skolavslutning för barnen. De börjar vanlig tid, dvs. 8.30. (Vi återkommer med sluttid i vårt nästa veckobrev som kommer vecka 50). Avslutningen blir lite annorlunda i år, nämligen utomhus. Personalen på skolan ordnar lite trevliga julaktiviteter för barnen. Vi hoppas förstås på fint väder, men ber er att se till att barnen är klädda efter det väder som bjuds just den dagen.

Sista läxan får barnen vecka 50. - Sen är det lov!

 

Ha en trevlig 1:a Advent!

Hälsningar

Eva, Linda, Maria och Eva

infobrev v. 16

Hej alla barn och föräldrar!I veckan har vi kört igång vårt nya tema: "Hållbar utveckling".Barnen fick gå runt på några olika stationer där vi bland annat har arbetat med naturdikter i grupper. Vi har gjort en hypotes där alla fick fundera kring vad som händer med div. olika föremål/material när de hamnar i jorden. Det ska bli spännande att se vad som händer med det vi har grävt ner. Vi kikar i vår. Vi har även pratat om vad olika saker är tillverkade av och vad materialet kommer ifrån.  - Be gärna era barn berätta mer därhemma. De tyckte att det var jättekul att påbörja ett nytt tema. Temat kommer vi att fortsätta med i stort sett hela läsåret. Det kommer att bli en del uteaktiviteter, så det är viktigt att alla barn har kläder som tål regn och kyla. I måndags var barnen i F-1 och såg teatern "Kondoren". De tyckte att det var en trevlig teater.Nästa fredag, den 22/11, ska vi i 1-3 ha "Bokens dag". Detta är ett av önskemålen som kommit upp på klassrådet. En mycket bra idé! Denna dag får barnen ta med sig en bok hemifrån (om de vill) samt en kudde. Vi hoppas på en mysig läseftermiddag!Alla barn i F-3 kommer under v. 48 åka till Konserthuset där Malmö Symfoniorkester bjuder oss på "Var kommer julen ifrån"? År. 2-3 åker på tisdagen den 26/11 och kommer även att göra ett studiebesök innan konserten. Det är viktigt att alla barn i 2-3:an är på skolan senast kl.8.30 denna morgon. Ta med en smörgåsfika  (inkl. dryck) och en frukt eftersom vi äter lunch på skolan senare den dagen. År. F-1 åker till Konserthuset onsdagen den 27/11. Detsamma gäller för dessa barn; medtag smörgåsfika (inkl. dryck)  och en frukt. För F-1:s del är idrotten inställd denna dag.Vi påminner er föräldrar om att skicka ett mejl till Vitus mamma: dunderdonnan@yahoo.se, så att hon får in er på klassens mejllista.Barnen i år 1 påminner vi om idrottskläder. Eftersom det är inomhusidrott varannan vecka är det viktigt att kläder verkligen finns med, så att de inte missar det idrottspasset.Barnen i år 3 står för årets Luciatåg fredagen den 13 december. Föräldrar till barn i år 3 är välkomna att titta. Start 8.30. Mer info kommer.Vi avslutar detta veckobrev med att berätta att många arbetar flitigt på arbetspassen. Därmed blir det också bättre arbetsro.Ha en skön helg!Maria, Eva och Eva

Infobrev v. 42

Hej igen!Nu har vi kommit en bra bit in på terminen och hösten är verkligen här. Ni kommer att få se många fina höstkonstverk som kommer att pryda våra väggar! Här kommer lite ny information från oss i 1-3:an:Tider för utvecklingssamtal för år 2 och 3 finns utanför vårt svenskrum. Var vänliga och teckna er på listor senast den 23/10.Torsdagen den 24/10 är det FN-dagen och vi kommer att uppmärksamma detta genom att ha samtal kring Barnkonventionen.Vi påminner om att alla läxor ska vara signerade av en vuxen. Tvåornas och treornas läxor vill vi att ni föräldrar rättar tillsammans med ert barn. Vad gäller ettornas läxor är det viktigt att en vuxen sitter med och stöttar. Gör gärna en liten notis på läxan om ni märker att något moment skulle vara svårt för ert barn. Rätta med försiktighet.De nationella proven för år 3 (matematik och svenska) kommer att göras nästa termin under vecka 11-20. Vi beviljar inga ledigheter för era barn under den perioden.Onsdagen den 6/11 kommer barnen i år 3 att besöka Kulturskolan efter lunch. De kommer att få jobba med bildarbete. Vi är tillbaka ca kl. 14.30. Föräldrarådsrepresentanter för 1-3:an är Ulrika (Arvins mamma) och Camilla (Gustavs mamma). Tack för att ni ställer upp!Niorna ordnar som ni vet Halloween-disco för era barn. Idag, fredag den 18/10, är det dags. Välkomna!Vi önskar er ett riktigt härligt höstlov vecka 44. Nästa infobrev kommer i v. 46.Trevlig helg!Eva, Linda, Maria och Eva 

Infobrev vecka 40

Hej allihop!Först av allt vill vi tacka alla som kom på föräldramötet. Vi hoppas att ni hade en trevlig och givande kväll.Lite information om kommande veckor:På måndag den 7/10 ska alla tvåor ha idrott i pjäshallen (alltså ingen idrott på onsdag för de tvåor som brukar ha det). Treornas idrott är inställd den här veckan p.g.a teaterbesök.Ettorna har fått information i pappersform om hur idrotten kommer att se ut framöver. Det blir inneidrott varannan vecka och uteidrott varannan vecka. Onsdagen den 9/10 blir det teater för år. 3. Vi ska se föreställningen Prima Vera på Expressteatern. Vi är tillbaka strax innan 14.00.Fredagen den 11/10 ska alla tvåor se på teater: "Tänja tid och kröka rum".Elevrådets första möte blir på torsdag den 10/10. Representanter för 1-3 är Hannes, Evin och Nicolas.v. 42 (tisdag) kommer lappar om tider för utvecklingssamtal för år 2-3 att delas ut eller sättas upp (utanför svenskrummet).Det går återigen löss på skolan. Titta igenom era barns hår! På föräldramötet anmälde sig Ulrika Rang (Arvins mamma) som representant till föräldrarådet. Vi behöver ytterligare en representant från 1-3. Det är möte 3 ggr/termin och man sitter i max 2 år. Höstens föräldrarådsmöte är 15/10 och 19/11 kl. 18.30. Anmäl till oss om du kan tänka dig detta. Det är viktigt för skolan att vi har ett föräldraråd!Klassföräldrar detta läsår blev Sophie, (Vitus mamma), Sanja (Leo S. mamma), Helene (Hannes och Emelies mamma) och Inger (Hedvigs mamma). En mejllista över samtliga föräldrar i 1-3 kommer att upprättas. Skicka ett mejl till Vitus mamma Sophie så att hon får er adress: dunderdonnan@yahoo.se.Ha en riktigt trevlig helg!HälsningarEva, Linda, Maria och Eva

Infobrev vecka 38

Hej!Hösten är här och det börjar bli lite kallare ute. Snart är det dags att plocka fram mössor och vantar. Vi måste berömma er föräldrar: När det regnade häromdagen hade i stort sett alla barn regnkläder. Det underlättar verkligen för era barn som slipper byta om/gå i våta kläder, men även för oss som jobbar här.Oj, vad barnen kämpade på skoljoggen i onsdags! Med glada miner och mycket energi i kroppen lyckades F-3 springa hela 28 mil tillsammans. - Inte illa va? Förmiddagen avslutades med stafett. Väl tillbaka på skolan väntade en smaskig kycklingsoppa och nybakat bröd. Era barn var jätteduktiga, verkligen!Vårt veckobrev ser tyvärr "tråkigt" ut på hemsidan och vi beklagar detta. Tills dess att det fungerar kommer vi även att skicka hem informationen i pappersformat.Skolsköterskan Kerstin Helgesson träffar alla barnen i klassen för hälsokontroll den närmsta tiden. Onsdagen den 25 september skall barnen i 1:an vara på skolan redan kl. 8.00. Vi ska åka till Kulturskolan på "Pröva på-dag". Bussen går kl.8.15 så alla måste komma i god tid innan så att vi hinner räkna in alla barn. Vi är åter på skolan till lunch. Ingen idrott denna dag för ettorna.Vi påminner om att alla tvåor och treor har inomhusidrott!Tisdagen den 1 oktober har vi lyckats få platser till "Skogens Dag" på Bulltofta. Barnen ska ha matsäck med sig denna dag samt kläder efter väder.Föräldramötet är som ni redan vet torsdagen den 3/10 kl. 18.00-ca. 19.30.STUDIEDAG: Tisdagen den 8 oktober är skola och fritids stängt.Njut av de fina höstdagarna!hälsningarEva, Maria, Linda och Eva

infobrev v. 36

Hej på er alla!Tänk, nu  har vi redan gått i skolan i drygt två veckor. Ettorna har kommit in fint i gruppen och alla barn jobbar med sina planeringar under arbetspassen. Förra fredagen samlades alla barn i 1-3 ute på skolgården för att göra några olika samarbetsövningar i ett stationssystem.  Detta var en mycket uppskattad aktivitet som vi ska försöka göra igen om några veckor. I veckan har barnen fått hem sina första läxor. Vi kommer att dela ut läxorna på tisdagar och barnen ska ta med dem till skolan på fredag samma vecka. Läxorna ska vara signerade av en vuxen.Nästa vecka kommer vi att ha författarvecka i f-3. Det blir Astrid Lindgren i centrum. Detta passar extra bra eftersom Emil fyller 50 år i år. På måndag morgon (vi går redan kl. 8.30) har vi bokat in ett biblioteksbesök med bibliotikarie Jessica Åkerberg på Husie bibliotek. Hon kommer att göra en presentation av Astrid och barnen kommer även att få låna med sig några böcker till skolan (böckerna lånas på skolans bibliotekskort och stannar i skolan). Detsamma gäller för 2-3 på tisdag morgon.Ettornas introduktionssamtal pågår och vi ber er som ännu inte tecknat er att göra det så snart som möjligt! Tider för samtalen finns utanför svenskrummet.Det har varit relativt varmt hittills och vi märker att barnen är törstiga. De behöver ha en plastmugg i sin skolväska så att den finns till hands då de behöver dricka. Ytterligare saker som finns på programmet framöver är:* Skoljoggen, 18/9, kom ombytta och ta med vattenflaska och frukt.  Lunch serveras på skolan som vanligt.* Skolfotografering sker torsdag och fredag den 19,20 september.* Föräldramöte 3 oktober kl. 18.00-19.30 ca.* Studiedag 8/10 - skola och fritids stängt!Ha en trevlig helg!Vänliga hälsningarEva, Linda, Maria och Eva

Infobrev v 24

Nu är det sommarlov! Igår avslutade vi läsåret med en trevlig om än något regnig avslutning. Vi tackar alla underbara barn och föräldrar för ett fint läsår och önskar er en skön sommar! Tack också för de fina presenterna och blommorna som vi fick igår. Särskilt stort tack och ett lycka till till alla blivande fyror samt till Siri B och Frida som kommer att flytta och byta skola till hösten.Vi har haft en rolig och intensiv vecka! I onsdags firade vi skolans              10-årsjubileum med trevliga aktiviteter för alla. Vi pyntade tårtor, hejade på niorna och personalen som spelade en fotbollsmatch, gick tipsrunda, grillade korv och avslutade med tårtkalas. Som överraskning kom Hemglassbilen med glass till oss! Alla 1-3:or fick äran att överlämna varsin ros till Eva och Janet vid jubileumsceremonin på skolgården. Sista skoldagen har vi enligt vår tradition skålat in sommaren med vår egen flädersaft. Jordgubbar och glass hör förstås sommaren till också!Vi hoppas att ni som träffades i tisdagskväll hade en trevlig stund tillsammans i Västra Hamnen. Tyvärr hade ingen av oss möjlighet att komma just den kvällen.Barnen har fått med sig sina sommarpåsar med arbeten som de har gjort under året. Titta gärna tillsammans och låt ert barn berätta och visa!Vi tipsar som vanligt om "Sommarboken" som biblioteken anordnar. Låna och läs fem böcker, skriv lite kort om dem och få en egen bok. Du kan också vara med och tävla om biobiljetter!Men framför allt ska ni förstås bara koppla av och njuta av ett långt och härligt sommarlov. Vi ses till hösten igen. Välkomna tillbaka till skolan onsdagen den 21 augusti.                           Då är det upprop kl. 10.00-11.00.Glad sommar önskarLinda, Eva, Maria och Eva

Informationsbrev v. 22

Hej hej!Ett stort tack till alla er som hade möjlighet att komma på vårt "öppet hus" i tisdags. Vi hoppas att ni hade en trevlig kväll och att ni hann se alla sinneskonstverk och pröva de flesta av de experiment som fanns uppdukade i de olika rummen. Konstverken hänger fortfarande uppe för er som inte hade möjlighet att komma just den kvällen.Detta är det näst sista informationsbrevet den här terminen. Ytterligare ett infobrev skickas ut torsdagen den 13 juni.Detta är lite om vad som händer de kommande två veckorna:Tisdag den 4 juni kommer alla ettor och de tvåor som inte haft orientering ännu få göra det. Det sker efter lunch i vårt närområde.Treorna har  ett dubbelpass träslöjd den 4 juni och är tillbaka till lunch, ca kl. 11.00. De kommer också att få hälsa på i 4-6:an ett par gånger under veckan som kommer.Onsdag den 5 juni har f-3 idrottsdag. Friidrott står på programmet. Alla barn ska ha med sig egen lunch denna dag och ordentligt med dryck. Barnen ska komma ombytta i idrottskläder till skolan och ha springvänliga skor på fötterna. Vi kommer att hålla till borta vid groddammen och är åter på skolan kl. 13.30. Bra att ha solkräm på sig vid fint väder!På vår nationaldag, 6:e juni, är alla barn lediga från skolan. Fritids stängt!Vi saknar fortfarande några bibioteksböcker och vi ber er att titta hemma om de kan finnas där. Skolan får annars ersätta varje bok som saknas: * Den hemska draken, * Min osynlige vän, * Strumpmannen och superproffset,* Mr. Wilderbanks djurpark, * Modiga Millan. Vi vill också be er ta en titt om ni har någon av skolans böcker därhemma.Onsdagen den 12 juni firar skolan 10-årsjubileum. En massa trevliga aktiviteter är planerade för barnen den här dagen. Vi kommer att hålla till utomhus så se till att ta på barnen kläder efter väder. Solkräm är bra om det är en solig dag!Så till skolavslutningen: Torsdag den 13 juni är alltså läsårets sista skoldag. Barnen har vanlig skoldag från kl. 8.30-13.30. Själva skolavslutningen är på kvällen och börjar kl. 18.00  Kom gärna en liten stund innan! Det finns många kvarglömda kläder här på skolan. De ligger i kapprummet. Vi ber er att kolla igenom de olika högarna/korgarna och ta det som är ert. Den 5 juni går det som finns kvar till klädinsamling (Erikshjälpen).Fritids låter hälsa att när barnen går på sommarlov ska de tömma sin plats i kapprummet. Alla kläder och skor ska tas hem.På återhörande!Ha en härlig helg! Det lovas visst varmt väder :-) HälsningarEva, Maria, Linda och Eva

Rättelse

Hej igen!Som ni ser är det fortfarande något fel på hemsidan och det blir väldigt tät  och svårläst text. Vi hoppas ändå att ni kan ta till er innehållet.Vi vill rätta till dagen inför 1:ornas besök i Folkets park. Det ska vara onsdagen den 29 maj (INTE tisdagen den 29 maj).Hälsningarfröknarna i 1-3

Infobrev vecka 20

Hej alla barn och föräldrar!Under veckan har vi blivit klara med våra fina planteringslådor på skolgården. Barnen har fått hjälpas åt att rensa ogräs, plantera och vattna. Ta gärna en titt när ni hämtar barnen på eftermiddagen.Det är inte många veckor kvar på den här terminen men här kommer lite information om vad som bl. a kommer att hända:Torsdagen den 23 maj kommer alla barn i f-klassen upp till oss i 1-3 för att hälsa på.Vårt temaarbete "kropp och hälsa" flyter på fint. Denna vecka har vi jobbat med våra fem sinnen och barnen har fått göra en massa spännande experiment.  De kommer därmed vara "experter" som kan visa runt och guida er föräldrar på vårt "öppet hus", tisdagen den 28/5 kl. 17-19. Tisdagen den 29 maj kommer barnen i år 1 att åka till Folkets park för att för att se Kulturskolans avslutningsteater "Faster Floras fantastiska trädgård". Efter teatern finns det tid för barnen att leka på lekplatsen. Vi stannar i Folkets park hela dagen så alla barn ska ha med sig egen matsäck med lunch, frukt och dricka. Kläder efter väder! Vi är åter på skolan kl. 13.30.Vi efterlyser några biblioteksböcker och vi ber er alla att titta hemma och se om ni hittar någon av följande böcker: Den hemska draken, Min osynlige vän, Strumpmannen och superproffset, Mr. Wilderbanks djurpark, Modiga Millan, Den vilda jakten på dårpippin.Under vårterminen har vi haft några föräldrar på besök. Det tycker både barnen och vi är trevligt!Tänk på att solen är stark och att det är bra om barnen är insmorda redan då de kommer till skolan.Ha en trevlig helg och njut av allt vackert som händer i naturen just nu!HälsningarEva, Linda, Maria och Eva

Infobrev v. 18

Hej alla föräldrar och barn!Tack alla ni som ställde upp och hjälpte till på skolans trädgårdsdag den 28/4. Det blev jättefint på skolgården!Barnen verkar tycka om vårt kroppen-tema! Denna veckan har vi till exempel arbetat med kroppens proportioner.Under vecka 17 fick barnen i 1-3:an vara med och tycka till om skolmaten. Varje dag betygsatte eleverna skolmaten och vi förde protokoll. Detta tar matrådet med sig när de besöker Kiels kök. Vi pratar mycket i skolan om hur viktigt det är med arbetsro under våra lektionspass och att man faktiskt måste använda tiden i skolan till rätt saker. Eleverna vet om att vi skickar hem arbete om tiden inte används väl. En lapp till er föräldrar skickas då med så ni vet varför det blir "extraläxa". Några trevliga saker som händer framöver är att skolan ska fira 10-årsjubileum! Detta uppmärksammar vi tillsammans med barnen onsdagen den 12 juni. Vi ser fram emot en trevlig dag!Torsdagen den 13 juni kl. 18.00 är det skolavslutning här på skolan. Familj och syskon är varmt välkomna! Torsdagen i övrigt är en vanlig skoldag.Nu önskar vi er en trevlig helg!HälsningarEva, Maria, Linda och Eva

Tillägg/ändring infobrev v 16

Hej igen!Texten i veckobrevet blev väldigt komprimerad p.g.a att något är fel med vår hemsida. Vi har därför inte kunnat redigera vår text.Ett datum är felaktigt: Idrottsmuséet åker vi till fredagen den 26 april,( ej den 19 april som vi tidigare skrev). OBS! Ta med matsäck denna dag!Vi vill även påminna barn och vuxna om 1-3:ans "Öppet Hus" tisdagen den 28 maj kl. 17-19.Kvällen går i "Kroppens och Hälsans tecken". Vill ni så får ni gärna ta med picknickorgen och slå er ner på gräsmattan och njuta av den fina vårkvällen. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma en stund!Ha det gott!Hälsningarfröknarna i 1-3

Informationsbrev v. 16

Hej alla barn och föräldrar!Vad härligt det är att våren äntligen är här! Man ser från dag till dag i naturen vad mycket som händer. Även på skolgården ser man att våren har kommit. Barnen spelar kula och leker andra lekar än de gjorde i vintras.Det här veckobrevet innehåller mycket information så ta god tid på er och läs igenom noga. Många viktiga datum att komma ihåg. Nästa vecka är det nationella skräpplockardagarna. Det är Sveriges största manifestation mot nedskräpningen. Det arrangeras varje år av stiftelsen Håll Sverige Rent i samarbete med Sveriges kommuner. 566206 skräpplockare är anmälda hittills i år....Vi kommer att plocka skräp i vårt närområde under idrottslektionerna nästa vecka. Ingen idrott med ombyte. Barnen får gärna ha med sig en handske eller vante att använda när vi plockar det skräp som vi hittar. Glas tar vi vuxna hand om. Vi kommer sedan att sortera skräpet när vi kommer tillbaka till skolan. I samband med detta kommer vi även att göra några värderingsövningar om nedskräpning. Skräpplockardagarna ingår i vårt Grön Flagg-arbete - där vi arbetar målmedvetet för att få den gröna flaggan. Läs gärna mer om vårt arbete på tavlan i korridoren utanför matsalen.Vi har nu startat upp vårt nya tema "Kropp och Hälsa". Hedvigs mamma Inger, som jobbar som sjukgymnast, kommer att hjälpa oss i vårt temaarbete på onsdag i nästa vecka. I samband med vårt tema kommer vi att göra en utflykt till Idrottsmuséet, fredagen den 19 april. Vi kommer att få en guidad visning genom utställningen och idrottens historia. Vi kommer också få prova på att leka lekar som barnen lekte förr. Vi äter ingen skollunch den här dagen utan ber alla att ta med sig egen matsäck. Vi äter den utomhus innan vi åker tillbaka till skolan med buss.Vi påminner om skolans trädgårdsdag för föräldrar och barn söndagen den 28 april kl. 10-14. Se anslag på skolan!På idrottslektionerna har vi vid två tillfällen arbetat med karta. Vi har både ritat en karta och sedan använt kartan vid en enkel orienteringsövning inomhus. Vi kommer att fortsätta vårt lilla kart- och orienteringstema senare under våren men utomhus. Idrotten fortsätter inomhus med ombyte till coh med vecka 19 /6/5 coh 8/5). Från och med måndag 13 maj kommer idrotten att vara utomhus. Vi kommer inte att byta om men det är bra att ha oömma kläder, bra skor,regnkläder vid behov samt se till att det finns extrakläder i skolan de här dagarna. Precis som vanlgit är det bra att ha vattenflaska och en extra frukt med sig.Barnen i år 1 har börjat så smått med engelska. De tycker att det är jätteroligt!Vi påminner föräldrar till barn i år 3 att teckna sig  till utvecklingssamtal på de listor som sitter uppsatta utanför svenskrummet. 1-2 dagar innan samtalet kommer vi att skicka hem ert barns IUP via mejl. Var snälla och läs igenom IUP:n tillsammans innan samtalet. Välkomna!Torsdagen den 25 april  går alla ettor och tvåor till Husiebiblioteket för bokprat och lån av böcker.Hälsningar Eva, Linda, Eva och Maria

Infobrev v 14

Hej alla barn och föräldrar!Hoppas ni har haft det skönt i påsk! Om några veckor kör vi igång med vårt nya tema som kommer att handla om kropp och hälsa. Vi hälsar Alfred Sahlin Ahlm välkommen till oss i 1-3:an. Vi är nu 48 barn i klassen. En ny klasslista kommer ut snart. Vi påminner om att modersmålsblanketterna ska lämnas till oss senast den 10/4.Utvecklingssamtal för år 3 startar vecka 17. Lista att teckna sig på kommer att sättas upp utanför svenskrummet fredagen den 12/4. Var snälla att teckna er så fort som möjligt. Ha en trevlig helg!Hälsningar Eva, Linda, Eva och Maria 

Infobrev v 12

Hej alla föräldrar och barn!

Nu är det snart påsk - även om det är svårt att tro, med all snö! Under veckan har vi haft en mycket trevlig påsktemadag med påskbakelser, påsklekar och pyssel. Vi har även läst och berättat om påskberättelsen ur Bibeln.

Vi har börjat att jobba med färglära där barnen har målat med grundfärger och även provat att blanda egna färger, sk sekundärfärger.

Lite ny info:

Måndagen den 8/4 från kl. 14.00 kommer en talpedagog till skolan för att lyssna av några av våra elever. Vi skriver en rad i kontaktböckerna till de elever vi anser behöver träffa henne.

Vi påminner om att föräldrar till barn i år 2 skriver upp sig på tider till utvecklingssamtal snarast.

Fredagen den 5/4 kommer barnen i år 3 att åka på teater. De ska få se föreställningen "Prima Vera" av Expressteatern. Vi är tillbaka till lunch.

Tisdagen den 28/5, på kvällen, är alla barn och föräldrar i 1-3:an välkomna hit till skolan på "Öppet hus". Detta kommer bli som en avslutning på temat om kroppen som vi kommer jobba med nu under vårterminen. Vi återkommer med tid längre fram.

Sommaravslutningen i år är torsdagen den 13 juni på kvällen. Dagen är en vanlig skoldag. Mer info kommer!

Ha nu ett riktigt trevligt påsklov och glöm inte att imorgon, lördagen den 23 mars kl 20.30, är det "Earth hour". Då är det dags för hela världen att släcka ljuset för att visa att vi tar klimatet och miljön på allvar.

Skolan börjar igen på onsdagen den 3 april.

Hälsningar Eva. Linda, Eva och Maria

 

 

Infobrev v. 10

Hej alla barn och föräldrar!

Här kommer ett nytt infobrev till er. Vi vill börja med att säga: VILKA DUKTIGA BARN NI HAR! De har fått visa sina kunskaper när det gäller forntiden i en frågesport, och det märktes verkligen att de hade tränat mycket. Vi har även utvärderat arbetet med temat och därmed är forntidstemat avslutat.

Här följer ny information:

Snart är det dags för 2:ornas utvecklingssamtal. Tider att skriva upp sig på kommer att finnas utanför svenskrummet fr o m onsdagen den 13/3.

Eva AB kommer att vara ledig v 11.

Fredagen den 15/3 kommer alla 3:or att besöka Husie bibliotek för ett bokprat och för att låna nya böcker. Vi går direkt vid skolstart kl. 8.30.

Tisdagen den 19/3 kommer barnen i F-1 att åka buss till Operaverkstan för att se föreställningen "Andrejs längtan". Åter på skolan ca 14.00.

Snart är det påsk och vi kommer att ha en påsktemadag torsdagen den 21/3.

Nästa vecka, v. 11, startar de nationella proven i matematik och svenska för barnen i år 3. Provperioden varar till mitten av maj. Idag har barnen i år 3 fått med sig ett informationsbrev hem från Skolverket angående proven. Det är bra och trevliga uppgifter barnen kommer att få ta del av. Vi kommer att kalla arbetet med de nationella proven för "Nova och Trojs äventyr". Detta för att tona ner provsituationen och för att avdramatisera det hela.

Vi vill påminna barnen i år 2 och 3 om att när ni har läxa i matteboken ska den finnas i väskan hela veckan så att vi även kan jobba i den i skolan. Treornas textbook i engelska ska tas med till skolan varje måndag!

Tisdagen den 2/4 är det STUDIEDAG och både skola och fritids är stängda.

Ha en skön helg!

Hälsningar

Maria, Eva, Linda och Eva

 

 

 

Infobrev v. 10

Hej alla barn och föräldrar!

Här kommer ett nytt infobrev till er. Vi vill börja med att säga: VILKA DUKTIGA BARN NI HAR! De har fått visa sina kunskaper när det gäller forntiden i en frågesport, och det märktes verkligen att de hade tränat mycket. Vi har även utvärderat arbetet med temat och därmed är forntidstemat avslutat.

Här följer ny information:

Snart är det dags för 2:ornas utvecklingssamtal. Tider att skriva upp sig på kommer att finnas utanför svenskrummet fr o m onsdagen den 13/3.

Eva AB kommer att vara ledig v 11.

Fredagen den 15/3 kommer alla 3:or att besöka Husie bibliotek för ett bokprat och för att låna nya böcker. Vi går direkt vid skolstart kl. 8.30.

Tisdagen den 19/3 kommer barnen i F-1 att åka buss till Operaverkstan för att se föreställningen "Andrejs längtan". Åter på skolan ca 14.00.

Snart är det påsk och vi kommer att ha en påsktemadag torsdagen den 21/3.

Nästa vecka, v. 11, startar de nationella proven i matematik och svenska för barnen i år 3. Provperioden varar till mitten av maj. Idag har barnen i år 3 fått med sig ett informationsbrev hem från Skolverket angående proven. Det är bra och trevliga uppgifter barnen kommer att få ta del av. Vi kommer att kalla arbetet med de nationella proven för "Nova och Trojs äventyr". Detta för att tona ner provsituationen och för att avdramatisera det hela.

Vi vill påminna barnen i år 2 och 3 om att när ni har läxa i matteboken ska den finnas i väskan hela veckan så att vi även kan jobba i den i skolan. Treornas textbook i engelska ska tas med till skolan varje måndag!

Tisdagen den 2/4 är det STUDIEDAG och både skola och fritids är stängda.

Ha en skön helg!

Hälsningar

Maria, Eva, Linda och Eva

 

 

 

Infobrev v 6

Hej alla barn och föräldrar!

Vi har jobbat intensivt med vårt forntidstema här i skolan och är nu i sluttampen. Barnen har målat runstenar och gjort sina forntidsböcker klara. Idag har vi pratat om Asagudarna.

På måndag kommer barnen att få hem sin forntidsbok för att läsa på tillsammans med er. Det blir veckans läxa för alla i 1-3. Låt ert barn berätta så mycket som möjligt om de olika tidsperioderna och ställ gärna lite frågor som de får svara på. Vi kommer också att skicka hem vår pedagogiska planering över temat.

På fredag kommer vi att ha en frågesport här i skolan som avslutning på temat. Då får barnen chans att visa vad de lärt sig.

På fredag den 15/2 har skolan besök av några lärare från Eslövs Montessoriskola.

Barn och föräldrar i år 1 kommer att ha utvecklingssamtal efter sportlovet. Tider att teckna sig kommer att finnas utanför svenskrummet på tisdag den 12 februari. Tvåornas samtal startar efter påsklovet och treornas något längre fram.

Vi önskar er ett trevligt sportlov v. 8!

Nästa hembrev blir vecka 10.

Hälsningar

Eva, Maria, Linda och Eva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

infobrev v.4

Hej alla föräldrar och barn!

Det har varit många sjuka både bland barn och vuxna på skolan men nu får vi hoppas att alla snart är friska och tillbaka med nya krafter! Vi som har varit friska har haft två underbara eftermiddagar i pulkabacken och lärt oss en del kring islivräddning samt arbetat på med våra planeringar.

Fredagen den 1 februari åker vi skridskor igen men den här gången i Rosengårds Ishall. Vi äter ingen lunch på skolan utan alla barn får ta med sig MATSÄCK den här dagen. Glöm inte skridskor, hjälm och handskar.

Onsdagen den 6 februari ska alla tvåor få gå på teater! Vi ska se en föreställning som heter Spökfarfar - en berättelse full av hopp, kärlek, spänning och om hur livet går vidare från generation till generation. Vi kommer åter till lunch.

Vi påminner om att alla barn behöver ha extrakläder i sina korgar i kapprummet samt att de varje dag har kläder här på skolan för uteaktiviteter, oavsett väder.

 

Trevlig helg!

Fröknarna i 1-3

 

 

skridskoåkning

Fredag 25 januari kommer 1-3 tillsammans med Förskoleklassen att åka skridsko på Husie Mosse på förmiddagen. Ta med skridskor, hjälm, handskar/vantar, varma kläder och en liten fika. Vi äter lunch som vanligt på skolan.

Hälsningar Linda

Ändring av schemat vecka 4

Pga att många personal är sjuka kommer vi att behöva ändra lite på schemat under v.4.

På måndag (21/1) ställer vi in idrotten och har uteaktiviteter för samtliga 1-3or istället.

Hälsar Annett Bengtsson

Infobrev v. 2

Hej alla och god fortsättning!

Nu har vi ett nytt spännande år framför oss och vi ser fram emot

det! Vi hoppas att ni har haft en skön julledighet.

Barnen har nu gått en vecka i skolan och även om det återigen blir tidiga morgnar har många jobbat på riktigt bra tycker vi.

3:orna har träslöjd denna termin, på tisdagar kl. 8.30 på Videdalsskolan.

Lapp om detta har skickats hem tidigare i veckan. Viktigt att lämna in lappen med tillstånd att gå till/från slöjden snarast.

Vi kommer att arbeta med vårt forntidstema ytterligare några veckor. Nu lär vi oss en massa om Bronsåldern och Järnåldern.

Vi har fått en ny elev i klassen, Hanna Olsson. Vi hälsar henne varmt välkommen. En ny klasslista kommer att skickas hem.

2:orna kommer att delta i Husie biblioteks stafettskrivning tillsammans med några andra skolor här i Husie stadsdel. Vi startar vårt skrivande nästa vecka. Ni kan följa oss på bloggen fr. o m v. 4 : stafetthusie.blogspot.com.

Vi startar med läxor nästa vecka.

Maria kommer att vara föräldraledig 18/1-1/2. Åter på skolan 4/2. Vikarie kommer att sättas in.

 

Ha en riktigt skön helg!

hälsningar

Maria, Eva, Linda och Eva

 

 

Infobrev v 50

Hej alla barn och föräldrar!

Nu är vi verkligen inne på de sista dagarna för den här terminen. Vintern är här, julen närmar sig och vi har firat Lucia. Så duktiga våra treor var i luciatåget! Här följer lite information som gäller de sista dagarna samt lite inför nästa termin:

- Nästa vecka (v 51) har barnen ingen idrott.

- Vi kommer att läsa julberättelsen ur Bibeln och låta barnen hjälpa till att berätta.

- Tisdagen den 18/12 har F-3 pysseldag på förmiddagen. Vi påminner om att barnen ska ha med sig en diskad glasburk senast denna dag! Dagen avslutas på ett julmysigt sätt...

- Sista dagen på terminen är onsdagen den 19/12. Då kommer vi bl a att sjunga julsånger tillsammans och äta god jullunch. Skoldagen slutar efter lunch ca kl 12, därefter tar fritis vid.

- Var snälla att se till att era barn har lämnat tillbaka alla biblioteksböcker samt skolans böcker innan onsdag.

- Skolan startar igen tisdagen den 8/1 enligt schemat.

- Det kommer att börja en ny flicka i år 2 efter jul. Vi hälsar henne varmt välkommen!

- Nästa termin har barnen i år 3 träslöjd på Videdalsskolan. Slöjden startar v 3. Mer info om detta kommer direkt efter lovet.

 

Tack för en fin termin tillsammans med era härliga barn.

Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL och ett skönt jullov!

 

Hälsningar

Maria, Linda, Eva och Eva

 

 

Infobrev v. 48

Hej föräldrar och barn!

Igår hade vi en trevlig utedag på Husiemosse. Barnen levde sig riktigt in i hur det kunde vara för barnen under forntiden. Vi lekte stenålderslekar och tillverkade stenåldershalsband i kylan. Många barn frös pga att de hade för lite på sig. Vi ber er att verkligen se till att era barn är varmt klädda när vi har uteaktiviteter oavsett väder.

Ettornas besök på Kultuskolan var mycket uppskattat. De provade på både drama, musik, dans och måleri.

Det närmar sig jul och Lucia och som vanligt är det 3:orna på skolan som står för Luciafirandet. Alla barn i år 3 har fått information med sig hem ang Lucia. Luciatåget startar kl 8.30 den 13/12 så det är viktigt att alla kommer i tid. Föräldrar till barn i år 3 är hjärtligt välkomna att titta på.

Tisdagen den 18 december kommer F-3 att julpyssla tillsammans under förmiddagen. Vi kommer att behöva glasburkar till en station. Vi vill att alla barn tar med sig varsin diskad glasburk utan etikett. (Storlek marmelad- eller honungsburk.) Vi samlar in brukarna från och med nu.

Idag har tänt första adventsljuset och haft en liten adventsstund. Dagen avslutades med en uppsakttad kakfest.

Ha en trevlig helg!

Hälsningar Eva, Linda, Maria och Eva

Infobrev v. 46

Hej på er alla!

Nu är vi igång med vårt tema om Forntiden. Vi har pratat om de första människorna och om istiden. Barnen tycker det är väldigt spännande och de arbetar flitigt i sina egentillverkade böcker om Forntiden. I onsdags var vi på muséet där vi fick en guidad tur på Forntidsutställningen. Barnen fick möjlighet att ställa många frågor och gå runt och titta på de olika fynden. Nästa vecka fortsätter vi med jägar- och samlarstenåldern.

På torsdag, den 22/11, ska hela 1-3:an ha en läsförmiddag. Vi uppmärksammar den Intenationella läsveckan lite så här i efterhand. Alla barn som vill får ta med sig en bok hemifrån. Man får även ta med sig en kudde den dagen.

Den 27/11 och den 28/11 åker barnen i årskurs 1 till Kulturskolan för att delta i deras projekt som heter "Prova På". (En lapp om busstider m.m. kommer att delas ut i nästa vecka.) Idrotten för år 1 ställs därför in onsdagen den 28/11. Alla 2:or kommer istället att ha idrott den dagen (även de 2:or som brukar ha idrott på måndagar). Alla 3:or har idrott som vanligt på måndagen.

Den 29/11 ska vi ha en uteförmiddag med stenålderslekar på Husiemosse. Ta med frukt och bra utekäder. Stövlar kan behövas!

På klassrådet tog barnen upp att de ville ha en kakfest här i skolan. Detta innebär att alla barn ska ta med sig kakor till skolan fredagen den 30/11. På eftermiddagen startar kakfesten och då ska barnen få smaka av varandras kakor. Trevligt initiativ från barnen tycker vi!

Barnen i årskurs 3 har börjat att träna inför Lucia. Mer info kommer.

En lapp om huvudlöss ha delats ut till alla barn på skolan. Just nu finns det huvudlöss på skolan. Ta del av informationen och var snälla och tala om för oss om ert barn blir drabbat så vi slipper ytterligare spridning.

Vinterkräksjukan: Om ert barn får denna sjukdom så ber vi er att hålla barnet hemma i minst 48 timmar efter senaste kräkningen!

Ha en riktigt trevlig helg!

Med vänliga hälsningar Eva, Linda, Maria och Eva

 

 

 

Infobrev v. 42

Hej alla barn och föräldrar!

Denna vecka har F-2 haft en Alfons Åbergvecka. Alfons fyller 40 år i år och vi har gjort barnen uppmärksamma på detta. Vi har bland annat varit på biblioteket där bibliotikarien läste och berättade för oss om Alfons. Barnen har fått göra egna Alfonsböcker, målat Alfonsbilder, läst Alfonsböcker, pratat om känslor utifrån olika bilder på Alfons, sjungit sånger mm. Idag, fredag, har vi haft födelsedagskalas för Alfons. Barnen har fått se på Alfonsfilm och ätit glasstårta i sina fina partyhattar som de har tillverkat under veckan. Ta gärna en titt på skolan och se allt fint barnen tillverkat. Veckan har varit väldigt lyckad!

På tisdagen den 23 oktober kommer tvåorna under förmiddagen (9.30-11.oo) att vaccineras (MPR).

Det är dags för utvecklingssamtal för barn och föräldrar i år 2-3. Tider för samtalen kommer att finnas utanför svenskrummet på måndag morgon. Vänligen teckna er så snart som möjligt!

Vi kommer att starta upp höstens stora tema "Forntiden" under vecka 43. Detta tema kommer att pågå resten av terminen. Vi har i samband med detta bokat in ett besök på Malmöhus muséum onsdagen den 14 november. Temabeskrivning kommer att skickas hem så småningom.

Måndagen efter höstlovet kommer barnen i år 3 att åka på dansföreställning som dansgruppen Memory Wax bjuder på. Föreställningen handlar om kreativitet och återvinning.

Idrott: En del barn klagar på att de får ont av sina gymnastikpåsar på vägen till och från idrotten. En del föräldrar har löst detta genom att låta sitt barn ha idrottskläderna i en egen ryggsäck. Kanske ett bra tips till alla? Det är bra om barnen har med sig en extra frukt att ha efter idrotten innan vi promenerar tillbaka.

V. 44 är det höstlov!

Välkomna att göra ett besök i skolan någon dag! Meddela gärna några dagar i förväg så att vi inte ska iväg på något.

Ha en härlig helg och njut av det fina höstvädret som utlovats!

Varma hälsningar

Eva, Maria, Linda och Eva

 

 

Infobrev v. 40

Hej!

Idag har det varit en liten avslutning på simskolan. Barnen fick diplom och hade möjlighet att köpa märken. Eftersom det var studiedag förra veckan och simningen ställdes in, har vi nu fått möjlighet att ta igen detta nästa fredag 12/10. Vid detta tillfälle kommer ALLA barn i 2-3 följa med och simma. Glöm ej simkläder!

Nästa vecka är det idrott som vanligt för samtliga barn. Vi har idrott på Videdals privata skola, inomhus.

På tisdag den 9/10 åker 1:orna iväg på "Prova På" på Kulturskolan. Brev om detta har delats ut tidigare i veckan. Bussen går 8.30 så barnen måste vara här i god tid innan. Vi åker till Kulturskolan ytterligare två tillfällen i höst. Mer info om detta kommer senare.

Vi har övat på att ställa upp oss med våra brandkompisar. Nu vet barnen var de ska stå vid en brandövning/brand. Det är bra om barnen har inneskor på sig i skolan. Blir det brandövning/brand så hinner barnen inte ta på sig sina vanliga skor.

Skolkurator Annika finns på skolan på torsdagar kl. 9-13 i skolsköterskans rum.

Tisdagen den 23/10 kommer barnen i årskurs 2 att vaccineras mot MPR (mässling, påssjuka och röda hund).

I veckan hade vi klassråd i 1-3:an. Vi pratade med barnen om hur ett möte är upplagt. Vi introducerade ord som ordförande, sekreterare, dagordning och protokoll. Under klassrådet fick barnen känna på vad demokrati är genom att t. ex. rösta och ta ställning i olika frågor. Elevrådet hade möte i tisdags. Våra elevrådsrepresentanter är: Elin, Sanjin och Emma.

Alfons Åberg fyller 40 år i år! Detta uppmärksammar vi genom att F-2 under v. 42 har en temavecka om Alfons. Många spännande aktiviteter är inplanerade. Bland annat blir det ett besök på biblioteket på måndag och tisdag fm.

Ha en riktigt trevlig helg!

Eva, Maria, Linda och Eva

Infobrev v. 38

Hej alla barn och föräldrar!

Först av allt: tack för ett välbesökt föräldramöte! Här kommer lite av det vi tog upp på mötet:

Vi gjorde en presentation av Maria Montessori och hennes pedagogik och visade ett bildspel hur vi jobbar här i klassen. Detta har även presenterats för barnen som en uppstart på terminen.

Teman under hösten: Forntiden, Alfons Åberg (F-2)

Vi informerade om simningen och att idrott på onsdagar gäller för de barn som inte går på simning. Efter jul kommer vi att åka skridskor några gånger.

Utvecklingssamtal för år 2 och 3 startar efter höstlovet. Listor att teckna sig på sätts upp om några veckor.

Nationella prov, år 3, sker med start v. 11-20. Under dessa veckor beviljas ingen ledighet.

Föräldrarådet: Representanter för 1-3 är Anna Håkansson (Williams mamma) och Sanja Stefanovic ( Leo S mamma). Protokoll och mejladresser till representanterna finns på hemsidan.

Trafiksituationen runt skolan diskuterades mycket på mötet. Fortfarande är det trafikfarlig miljö för våra barn, framför allt på morgnarna. Några föräldrar erbjöd sig att vara "skolpoliser" några morgnar framöver för att hjälpa till att få bättre ordning på trafiksituationen. Stort tack för det och vi uppmuntrar fler föräldrar som har möjlighet att hjälpa till med detta.

Klassföräldrar läsåret 12/13: Helene Manger (Jennifers mamma), Gabriella Mikulic (Davids mamma), Inger Wrangö (Hedvigs mamma), Jesper Lund Jakobsen (Siri J´s pappa), Lisa Brand (Astrids mamma) och Askin Blomstrand (Khans mamma).

 

Elevrådsrepresentanter för 1-3 har utsetts: Emma, Sanjin och Elin.

Vi påminner än en gång om att det är studiedag på tisdag 25/9, då både skola och fritids är stängt.

Vi önskar er en trevlig helg!

Hälsningar

Linda, Eva, Maria och Eva

 

Infobrev v 36

Hej!

Här kommer läsårets första informationsbrev från 1-3:an. Vi vill börja med att tacka så mycket för att ni så snabbt lämnade in alla lappar som skulle skrivas på - det underlättar mycket för oss. Idag skickar vi hem en reviderad klasslista till er.

Nu har barnen gått några veckor i skolan och de nya ettorna har kommit fint in i gruppen och i hur vi arbetar. Barnen är duktiga och sugna på att arbeta! Den första tiden har vi pratat mycket om Maria Montessori och om vad det innebär att gå på en Montessoriskola.

Denna vecka är det mycket information bl. a om utflykter, så läs följande noga:

Tisdagen den 11/9 åker vi buss till Vattenhallen i Lund. Det blir en dag fylld av vatten, luft, ljud, ljus och annat spännande. Vi tar med lunch till barnen, men ta med en frukt som vanligt.

Onsdagen den 12/9 är det Skoljoggen. I år håller hela skolan till i Bokskogen, Torup. Vi kommer att åka buss dit/hem. Den här dagen ska barnen ha egen matsäck med sig samt dryck och sittunderlag. Bra kläder efter väder och springskor på fötterna! Vi samlar in en frivillig springslant (10 kr) som går till välgörande ändamål. Barnen har fått hem en infolapp om Skoljoggen idag.

Simskolan för år 2-3 startar måndagen den 17/9. Denna dag ska alla tvåor och treor ta med sig badkläder och handduk. Simkunnigheten testas denna dag. (Ingen vanlig idrott.) Simskolan pågår t.o.m fredagen den 5/10 och bedrivs efter lunch varje dag.

Ettorna har sin första idrott inomhus på Videdals Privata onsdagen den 19/9. Då ska barnen ha med sig idrottskläder, skor och handduk.

Välkomna på föräldramöte tisdagen den 18/9 kl 18.00 - ca 19.30. Vi kommer bl.a att berätta om hur en dag i vår Montessoriskola kan se ut.

Skolfotografering sker måndagen den 17/9 (porträttfoto) och 18/9 (klassfoto)

Vår sjuksköterska Kerstin Helgesson håller på att väga och mäta alla barn i 1-3:an.

Vi påminner om att det är studiedag tisdagen den 25/9. Skola samt fritidsverksamhet är stängt denna dag.

 

Ha en trevlig helg!

Hälsningar

Linda, Maria, Eva och Eva

Sista infobrevet för det här läsåret

Hej och välkomna till vår hemsida!
Här kommer vi att berätta lite om vårt arbete och presentera aktuella händelser. Fredagar jämna veckor finner ni ny information här så ha för vana att ta en titt då.
I 1-3:an arbetar 46 barn tillsammans med lärare och fritidspersonal.
Så här beskriver barnen vår verksamhet:
”Varje dag börjar med en magisk lässtund. Ibland har vi lugn musik på i bakgrunden och det finns levande ljus på borden. Efter lässtunden har vi samling där vi tar reda på vilket datum det är och pratar om hur skoldagen kommer att se ut.”
”Tillsammans med en lärare planerar vi vårt arbete i skolan. Vi får välja att arbeta med något från planeringen som för tillfället intresserar oss. På det viset är det både lättare och roligare att komma igång. Vi arbetar i tre klassrum; ett matterum, ett svenskrum och ett forskarrum. Vi arbetar mycket med olika material och ibland behöver vi arbeta med det på golvet.”
Ha det så bra! / Hälsningar alla vi i 1-3:an

Nyheter

2019-08-14
Förändringar nyhetsflöde

Nytt läsår och då vi kommunicerar nyheter via andra kanaler så kommer vi inte att uppdatera ny...

Fler Nyheter...

swiss replica watches
audemars piguet replica sale
rado replica
 
rolex replica uk
breitling replica sale